Цей спосіб заготівлі кропу на зиму можна віднести до категорії "новомодних", Оскільки він існує не так давно. Ще кілька років тому кріп сушили по-старому, на сонячному підвіконні, і цей процес займав не менше 3-х днів.
Сучасні господині вважають за краще все-таки знаходити способи простіше та швидше, ось і сушка кропу стала процесом, що займає всього кілька хвилин від початкового моменту і до готового результату. Справа в тому, що мікрохвильова піч здатна за пару хвилин абсолютно випарувати рідину з пучка кропу, при цьому спеція зберігає свій колір. Як ви вже здогадалися, ми будемо сушити кріп в мікрохвильовці.
Складові:
- 120-150 г свіжого кропу
- паперові серветки.
Спосіб приготування
Пучок кропу слід ретельно помити у великій кількості холодної проточної води, а потім струсити воду і промокнути зелень паперовою серветкою. Відокремлюємо стебла від ніжної зелені кропу. Стебла більше не знадобляться. Їх не обов’язково викидати. Такі соковиті стебла можуть стати в нагоді під час приготування бульйонів або перших страв. Просто варіть їх цілком разом з супом, а потім вийміть з готового блюда. Користь і аромат від них залишаться в каструлі.
Тарілку слід застелити паперовими серветками (в два шари), а поверх серветок викласти кріп. Потім накриємо його ще одним шаром серветок і відправимо в мікрохвильову піч. Сушимо кріп на максимальній потужності протягом 2-х хвилин. Якщо ви заготовлює велика кількість кропу, то краще розбити його на порції, тоді можна буде не сумніватися в якості результату.
Порада: при першій сушінні досвідченим шляхом визначте час для своєї мікрохвильовки. Воно може трохи відрізнятися.
Примітно, що сушений кріп зберіг свій первісний яскравий колір.
Готовий сушений кріп перекладаємо з серветки на обробну дошку. Він став настільки крихкий, що його можна подрібнити не тільки ножем, а й руками, потерши гілочки між долонь.
- Готовий сушений кріп на зиму перекладаємо в скляну або жерстяну банку і зберігаємо в сухому місці (на кухонній полиці) до запитання.
Автор: Олена Золотухіна.