Вирішили влаштувати рибний день? Думаю, риба хек в духовці з вершками, сиром і цибулею вам неодмінно сподобається. Це ніжне блюдо відрізняється своїм вишуканим смаком, завдяки наявності в рецепті вершків. Соковитість хеку гарантована, оскільки тут є сирна скоринка, яка запобігає випаровуванню рідини.
Готувати хек в духовці ми будемо на лушпиння подушці, що робить смак ще більш привабливим, а рибу соковитіше. Лук і риба прекрасно доповнюють один одного і відмінно гармонують. Отже, почнемо готувати наше рибне блюдо.
Складові:
- хек – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- сир твердий – 50 г
- вершки – 3 ст. л.
- сіль, перець – за смаком.
Спосіб приготування:
- Я пропоную приготувати філе хека в духовці. Для цього беремо тушку і відокремлюємо філе. Включаємо духовку, встановивши температуру на 180 градусів. Поки він гріється, почнемо заповнювати жароміцних форму, в якій буде запікатися хек в духовці. Дно форми змащуємо вершковим маслом. Потім викладаємо товстим шаром нарізану півкільцями цибулю.
- Підготовлене філе хека укладаємо поверх лука. Не забудьте посолити і приправити перцем.
- В окремому посуді змішуємо вершки з натертим твердим сиром. Туди ж кидаємо дрібку солі.
- Покриваємо рибу товстим шаром вершків з сиром. Відправляємо форму з рибою в розігріту духовку запікатися на 30-40 хвилин. Температура – 180 градусів.
- Як бачите, хек, запечений в духовці, покрився рум’яною сирною скоринкою. А під нею дуже соковите філе риби в поєднанні з цибулею. До речі, цибулю залишився злегка хрустким, що не перетворившись на кашу. Це мені дуже подобається. У процесі приготування утворився вершковий соус, дуже ніжний і смачний.
- Виймаємо готову страву з духовки. Подаємо до столу в гарячому вигляді. Викладаємо на тарілку, посипаємо дрібно нарізану зеленню і тішимо родину відмінним рибним блюдом.
На замітку:
- Зверніть увагу на рецепт картопляної запіканки з хеком.
- За бажанням перед тим, як відправляти філе хека в духовку, можна його обсмажити у борошні.
- Доповнити цей рецепт можна за допомогою приправи для риби на свій смак.
- Замість твердого сиру можна використовувати плавлений сир.
- Цю страву можна урізноманітнити додаванням овочів. Наприклад, підійде пасеровані моркву або бланшированная кольорова капуста, а також брокколі, брюссельська і ін. Підійдуть також і кабачки.
- Вершки можна замінити сметаною.
- Ця страва з риби ідеально підходить для дієтичного раціону харчування, так як воно досить легке.