Щоб зробити гарбузовий сік з мандарином зовсім не обов’язково купувати соковижималку – він швидко і просто готується за допомогою звичайних підручних засобів.
Гарбузовий сік – чудовий напій, який не тільки виглядає привабливо, але ще і дуже корисний. Саме тому сік з помаранчевої та яскравою гарбуза необхідно регулярно готувати для діток. Особливо в зимовий час, коли в наявності немає свіжих ягід і фруктів. Але, як відомо, дітям подобаються смакоту, а не корисності у вигляді смузі з гарбуза.
Можна піти на невелику хитрість – додати до гарбуза кілька мандаринок, щоб вони своїм яскравим цитрусовим смаком перебили легкої терпкості приготованого напою. Підійдуть і апельсини, але тоді кількість цукру краще збільшити.
Складові:
- гарбуз – 300 г
- мандарини – 2 шт.
- цукор – 50 г
- лимонна кислота – 1 щіпка
- рослинне масло – 5 -10 мл
Спосіб приготування:
- Гарбуз розріжте, відберіть необхідний шматочок для приготування соку і очистіть його від шкірки і насіння, промивши після цього в воді. Наріжте невеликими скибочками і помістіть в сотейник або каструлю.
- Всипте цукровий пісок разом з лимонною кислотою і залийте гарячою водою. Помістіть ємність на вогонь і варіть близько 10 хвилин до повного розм’якшення гарбузових скибочок.
- Поки гарбуз відварюється – очистіть мандарини від шкірки і білих волокон. Розберіть на часточки і викладіть в сотейник або ківш. Влийте 100 мл гарячої води і відправте на плиту. Варіть часточки приблизно 5-7 хвилин, щоб їх шкірка стала м’якою.
- Акуратно промніте мандаринові дольки пресом для картоплі, намагаючись уникнути розбризкування.
- Процідіть отриманий нектар через ситечко в глибоку ємність.
- У цю ж ємність перелийте все вміст сотейника з гарбузовим скибочками і соком. Слідкуйте за тим, щоб соку було більше, ніж м’якоті!
- Пюріруйте весь вміст ємності за допомогою блендера.
- Ваш гарбузово-мандариновий сік повністю готовий! Капніть в нього трохи рослинного або оливкового масла, так як вітамін А без жирів не засвоюється, і насолоджуйтеся відмінним смаком як гарячого, так і охолодженого напою.
- Подавайте сік у високих келихах або прозорих гуртках