Гарячий борщ на бульйоні поєднує кілька переваг: відмінний смак, високу живильну цінність, легкість, простоту приготування.
Гарячий борщ – ідеальне перше блюдо для традиційного обіду. Суп і живить, і, одночасно, не залишає відчуття тяжкості в організмі. Адже в його основному складі – виключно овочі. Рецепти борщ різноманітні. Цей один з найпростіших. Готую я його на курячому бульйоні. Ви ж можете зробити його і пісним, і на м’ясному бульйоні. Особливо насиченим виходить борщ, якщо дати йому настоятися кілька годин, щоб смак овочів розкрився цілком і повністю. Отже, як приготувати борщ, ви дізнаєтеся з цього фото-рецепта.
Складові:
- курячий бульйон – 3 л
- відварений буряк – 3 шт.
- картопля – 4-5 шт.
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- томатна паста – 60 г
- часник – 2 зуб.
- рослинна олія
- сіль перець
- лавровий лист.
Спосіб приготування
Готовий курячий бульйон ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Його кількість повинна скласти близько 3 л. Картоплю нарізаємо кубиками і кидаємо в киплячий бульйон. Варимо до напівготовності.
Заздалегідь відварену буряк в шкірці чистимо, і натираємо на крупній тертці. Кидаємо в каструлю з картоплею і продовжуємо варити.
Тим часом приготуємо пассеровку. Лук наріжемо дрібно, а морква натерти на крупній тертці. Пасеруємо на рослинній олії.
Потім в сковороду додаємо дві-три столові ложки томатної пасти або натертого свіжого помідора близько ½ склянки.
Картопля готовий! Додаємо в каструлю пассеровку.
На цьому етапі кидаємо сіль, перець, лавровий лист.
В кінці варіння, коли вам сподобався смак страви, додаємо роздавлений часник і знімаємо гарячий борщ з вогню.
Борщ придбав яскравий буряковий колір, став дуже ароматним і приємним на смак. Але не поспішайте його подавати на стіл. Дайте гарячої страви настоятися під кришкою хвилин 15 для повного завершення приготування. Нехай всі аромати і смачні розкриються.
- Подавайте гарячий борщ зі сметаною і свіжою зеленню.
На замітку:
- Цей рецепт борщу можна трохи змінити, загасивши сиру натерту на тертці буряк, як зазвичай роблять для приготування борщу.
- Є ще один варіант приготування борщу. Зварити чищену цілий буряк у воді. Після чого відвар залишити для борщу, а коренеплід натерти на тертці і повернути в каструлю.
- Швидко зварити буряк допоможе мікрохвильовка. Покладіть коренеплоди в пакет, що не зав’язуючи. Встановіть режим «свіжі овочі» і вага овоча. Натисніть Старт. Якщо немає такого режиму, просто включите мікрохвильовку на 3-5 хвилин.
- Також буряк можна швидко зварити в мультиварці на пару. Розріжте коренеплоди навпіл. Викладіть їх в корзину пароварку зрізом вгору. Налийте води в чашу мультиварки до першої позначки. Встановіть кошик. Увімкніть режим «Пар» 40 хвилин.
- Іноді в борщ додають і подрібнену ботвінью молодих буряків.