Відмінним варіантом для сніданку або післяобіднього чаювання можуть бути пишні сирні пончики. Їх приготування не вимагає великих зусиль і займе всього півгодини. І, незважаючи на те, що сирні пончики смажаться у фритюрі в великій кількості олії, вони виходять зовсім жирними.
Спосіб приготування: жарка у фритюрі.
Інгредієнти для пончиків з сирного тесту
- сир – 500-600 г
- куряче яйце – 2-3 шт.
- цукор – 2-3 ст. ложки
- розпушувач – 1 ч. ложка
- ванільний цукор – 1-2 ч. ложки
- пшеничне борошно – 5-6 ст. ложок
- цукрова пудра
- рослинне масло для смаження.
Спосіб приготування сирних пончиків
Сир перетерти через сито. При зайвої вологості, бажано попередньо зцідити зайву рідину, помістивши на пару годин в друшляк.
З’єднати яйця з сиром. Порада: для більш жирного сиру потрібна менша кількість яєць.
Додати в сирну масу цукор, розпушувач тіста і ванільний цукор. Суміш ретельно перемішати.
Просіяне борошно частинами всипати в сирну суміш і перемішати.
При необхідності можна додати ще трохи борошна, тому що маса для пончиків повинна бути досить щільною і тримати форму.
З отриманого сирного тесту для пончиків скачати кульки розміром з куряче яйце. Кожен обваляти з усіх боків в борошні. Смажити сирні пончики у фритюрі. Для цього в казан або іншу ємність налити необхідну кількість рослинного масла і розжарити. Дуже важливо, щоб пончики були повністю покриті маслом. Порада: в цілях економії можна використовувати менше олії, покриваючи пончики наполовину. В цьому випадку їх потрібно перевертати, щоб вони рівномірно придбали золотистий колір. Смажити сирні пончики на середньому вогні, щоб вони всередині не залишилися сирими. Не варто закладати в киплячу олію занадто багато сирних кульок, вони при смаженні збільшуються в обсязі і можуть злипнутися.
Готові пончики з сирного тесту перекласти на паперовий рушник для видалення зайвого жиру.
Використовуючи маленьке ситечко посипати сирні пончики цукровою пудрою. Сервірувати в теплому вигляді, але навіть остиглі пончики не втрачають своїх смакових якостей.
- У фритюрі можна смажити не тільки солодкі пончики та інші вироби з тіста. Подивіться як готують арабські котлети Куббе у фритюрі або картопляні чіпси.