На святкову подію у вашому житті спробуйте приготувати бісквітний торт з маком, промазаний лимонним мусом і прикрашений білим шоколадом.
складові
для тесту:
- борошно пшеничне – 125 г;
- цукровий пісок – 150 г;
- яйця – 4 штуки;
- мак – 2 столові ложки;
- розпушувач – 2 чайні ложки;
для мусу:
- вершки 35% жирності – 250 г;
- сметана 20% жирності – 250;
- сік 1 лимона;
- цукрова пудра – 4 столові ложки;
- желатин – 11 г;
для крему:
- вершкове масло – 100 г;
- згущене молоко – 100 г
для прикрас:
- білий шоколад – 100 г;
- різнокольорові метелики з мастики.
бісквітне тісто
Білки відокремити від жовтків.
В одній ємності жовтки розтерти з 1 столовою ложкою цукру до білого. Додати мак, перемішати. Потім додати просіяне борошно і розпушувач, перемішати до однорідності.
В іншій ємності білки збити в міцну піну, в кілька прийомів додати цукор, продовжити збивати до стійких пік.
Збиті білки додати в першу ємність з тістом і акуратно перемішати лопаткою. Тісто перекласти в змащену маслом форму і випікати в попередньо нагрітій до 180 градусів духовці 40 хвилин.
лимонний мус
Желатин розчинити в 30 мл води. Через 10-15 хвилин нагріти желатин на водяній бані до повного розчинення желатину. У гарячий желатин додати сік лимона, перемішати. Остудити до кімнатної температури.
В іншій ємності збити охолоджені вершки, додати цукрової пудри і перемішати лопаткою. Потім додати сметану до вершків і знову перемішати лопаткою. В кінці додати підготовлений желатин і перемішати віночком. Поставити крем мус в холодильник для охолодження на 30 хвилин.
Масляний крем на згущеному молоці
Розм’якшене вершкове масло збити до білого, додати в кілька прийомів згущене молоко, перемішати до однорідності.
збірка торта
Бісквіт розрізати уздовж на три коржа рівної товщини. Перший корж змастити лимонним мусом, покласти другий корж, змастити лимонним мусом, зверху покласти третій корж і прибрати в холодильник на 1 годину. Дістати торт з холоду, змастити боки і поверхню масляним кремом зі згущеним молоком. Виконати цю операцію в кілька етапів, щоб поверхня і боки торта були рівними. Верх торта посипати тертим білим шоколадом (3/4 від норми). Поставити торт в холодильник на 2-3 години.
прикраса торта
Прикрашати торт будемо павутинкою з білого шоколаду.
Частину, що залишилася чверть плитки білого шоколаду розтопити на водяній бані, перемішати до однорідності, перелити розтоплений шоколад в корнетик. З пергаменту вирізати смужку по довжині рівну периметру торта, а шириною трохи вище висоти торта. На пергаменті намалювати візерунок, поставити його в холодильник на кілька хвилин, поки шоколад не почне застигати. Потім прикласти пергамент до боковин торта і поставити знову в холодильник на 10-15 хвилин. Після чого акуратно зняти пергамент. Подивіться статтю Шоколадні прикраси на тортах, там ви знайдете кілька варіантів прикрас і корисні рекомендації.
Торт можна залишити і в такому варіанті, але я прикрасила його ще метеликами з цукрової мастики. Вийшло нарядней.