Омлет – частий гість на столі багатьох з нас. Полюбилося блюдо за відмінний смак і ситність. Рецептів приготування омлету чимало, один з них – яєчний омлет з куркою і вершками на сковороді.
Омлет на вершках з куркою і зеленню – відмінний ніжний сніданок або живильний вечерю, який можна приготувати на звичайній сковороді, в духовці, мультиварці або мікрохвильовій печі. Готується омлет дуже просто і швидко, за що був зведений в ранг улюблених страв студентів і холостяків. Варіацій і способів приготування омлету, як мінімум, кілька десятків. У список інгредієнтів поряд з яйцями, м’ясом, можна також додати молоко, сметану, вершки і овочі: солодкий перець, кабачки або помідори.
Якщо у вас є улюблені спеції, присмачити ними блюдо, щоб омлет придбав приємний аромат, пікантний смак. Час приготування страви – не більше 10-15 хвилин, якщо заздалегідь підготувати (відварити) куряче м’ясо. У разі відсутності курки, її можна замінити відвареної телятиною, свининою, індичкою або шматочками ковбаси.
складові
- яйця курячі – 2 шт.
- вершки 10% – 50 мл
- сіль за смаком
- куряча гомілка (відварна) – 1 шт.
- зелень – 3 гілочки
- рослинне масло – 1-2 ст. л.
Рецепт приготування
Вбийте яйця в тарілку.
Залийте до яєць вершки.
Засипте сіль. Збийте масу віночком до однорідності. Курячу гомілку відваріть в підсоленій воді до готовності, зніміть шкірку, приберіть кістка. М’ясо розділіть на шматочки і додайте в тарілку з яєчної сумішшю.
Зелень помийте і дрібно порубати. Засипте її в тарілку. Перемішайте.
Сковороду змажте рослинним маслом або налийте його трохи. Зачекайте, поки масло нагріється, і залийте яєчну суміш для омлету. Посмажте омлет спочатку з одного боку, потім переверніть на іншу сторону. Готовий омлет викладіть на тарілку.
- Подавайте омлет до столу зі свіжою зеленню: кропом, петрушкою або зеленою цибулею. Непогано поєднується такий омлет і з томатним соусом з корнішонами. Як гарнір підійде відварну картоплю.