Якщо ви шанувальник різних кручених закусок, брутального в’яленого м’яса, то цей рецепт вам точно припаде до смаку. Ґрунтовний скибочку м’яса урівноважений ніжною сирною начинкою. Робити такі рулетики найкраще на 1-2 укусу і багато. Відмінна закуска під вино і в якості стартера на святковий стіл. Сервірувати рулетики найкраще різними разносолами, каперсами, маринованими огірочками або коктейльних цибулею. Для закуски м’ясо необхідно нарізати дуже тонко. Якщо ви не відчуваєте в собі цієї навички, то краще для цього рецепта купити готову нарізку або попросити в магазині нарізати вам від великого шматка. Якщо ви вяліте яловичину будинку і збираєтеся похвалитися перед гостями черговим трофеєм, то слід підібрати самий гострий ніж для нарізки. Огріхи нарізки допоможе прибрати молоточок для м’яса.
Інгредієнти на 2 порції:
- 80 г сиров’яленому яловичини в нарізці тонкими скибочками
- 50 г сирного сиру
- 1 ч.л. зернения гірчиці
- 30 г разносолов (каперсів, маринованої цибулі або огірочків)
- листя салату для подачі
для приготування знадобиться:
- гострий ніж,
- дошка для нарізання,
- блендер,
- чайна ложка,
- зубочистки,
- молоток для м’яса,
- харчова плівка.
приготування
- Нарізати яловичину дуже тонкими скибочками або звільнити від упаковки, якщо вона покупна. Розкласти на столі в один ряд. Накрити харчовою плівкою, щоб не пошкоджувалися волокна, відбити трохи мотолочком для м’яса.
- Кожен скибочку розрізати на дві або три частини, щоб рулети виходили на 1-2 укусу.
- Приготувати сирну начинку. Змішати в блендері сирний сир, гірчицю, смакоту в однорідну повітряну масу. Виправити на сіль при необхідності, але смакоту досить солоні, яловичина теж вялілась з додаванням солі, це потрібно враховувати.
- Загорнути по чайній ложці начинки в скибочки яловичини, при необхідності скріпити кінці шпажкою.
- Для сервіровки вистелити тарілку листям салату, зверху в ряд укласти рулетики з яловичини. Подавати закуску охолодженої в першій зміні блюд з сухими і напівсухим винами. До таких рулетиками з в’яленої яловичини можна піддатого прісний хліб. Смачного!