Варіацій приготування картоплі незліченна безліч, але найсмачніше цариця овочів виходить, якщо запекти її з беконом і сиром в духовці. Звучить незвично і виглядає апетитно.
Осінь почалася рівно за розкладом, що не відтягуючи задоволення огорнути нас прохолодою і полити дощами. Але ж осінь – не тільки погіршення погоди, є в ній і особлива благодать, наприклад, збір врожаю. Сподіваюся, все вже викопали картоплю? Скільки мішків? І напевно вже не раз смажили картоплю. Все одно пропоную влаштувати свято врожаю і приготувати запечена картопля з сиром і беконом. Смак і користь, адже в запеченому картоплі зберігаються всі вітаміни. Смак і аромат, адже картопля просякнутий запахом сирокопченого бекону зовні і сиру всередині. Пахощі на весь будинок! Смак і вишуканість, адже яка краса виходить. Ніжність картоплі в поджарістой смужці бекону так і манить. Готуємо ?! Все піде без залишку, не сумнівайтеся.
Складові:
- картопля середнього розміру – 14 штук (близько 700 г)
- сир адигейський копчений – 100 грам
- бекон сирокопчені (довгі смужки) – 1 упаковка
- чорний перець – за смаком
- сіль за смаком
для подачі:
- зелень петрушки – 1/3 пучка.
приготування:
- Картоплю очистити, помити, обсушити кухонної серветкою.
Ознаки хорошого картоплі: щільний, твердий, з гладкою шкіркою, без шорсткостей, без темних плям, не розколюється при розрізанні.
- Сир нарізати тонкими шматочками, по довжині трохи менше довжини картоплі.
- Картопля розрізати на дві половинки.
- Кожну половинку в місці розрізу посолити і поперчити за смаком.
- Потім на одну половинку картоплі покласти шматочок сиру, накрити другою половинкою і загорнути щільно в бекон. Таким же чином вчинити з рештою картоплею.
- Кожен картопля, обмотаний беконом і з сиром всередині, загорнути у фольгу.
- Картопля, замотаний в фольгу, скласти в форму для випічки.
- Запікати картоплю в розігрітій до 180 градусів духовці близько 35 – 40 хвилин.
Час запікання залежить від сорту картоплі. Картопля розсипчастих сортів запікається швидше.
- Зелень петрушки помити, дрібно нарізати ножем.
- Картопля звільнити від фольги, помістити на блюдо, посипати дрібно порізаною зеленню петрушки і подати до столу. Смачного!
Господині на замітку:
- Запечена картопля краще з’їдати відразу.
- Замість адигейського копченого сиру можна використовувати будь-який інший твердий сир.
- Можна приготувати на грилі або мангалі.