Запечений з розмарином і лимоном відварну картоплю в мундирі – чудовий гарнір, як правило, користується у гостей великою популярністю. Страва являє собою приклад здорової кухні, воно досить швидко і просто готується. Запечені в духовці бульби вбирають в себе відтінки смаків і ароматів розмарину і лимонної цедри, що в результаті дає абсолютно несподіваний смак. А оливкова олія служить сполучною ланкою між інгредієнтами.
Складові:
- картопля – 600 – 700 г
- розмарин – 2 маленькі гілочки
- лимон – 1 шт.
- оливкова олія – 2 – 3 ст. л.
- перець чорний мелений – за смаком
- сіль крупного помелу – за смаком.
Спосіб приготування
- Закип’ятіть не менше 1 літра води. Картопля ретельно вимийте жорсткою щіткою для овочів. Складіть бульби у велику каструлю.
- Залийте картопля окропом, щоб вода ледве покривала бульби.
- Поставте на вогонь, доведіть до кипіння і варіть картопля 8 хвилин. Якщо ви будете запікати молоду картоплю в духовці, то його досить відварити протягом 5 хвилин.
- Воду злийте. Духовку розігрійте до 220 ° C. У форму, підходить за розміром, налийте оливкова олія.
- Поставте форму на кілька хвилин в духовку. Масло має розжаритися. Викладіть бульби в гаряче масло і ретельно, але акуратно, перемішайте. При цьому всі картоплини повинні покритися маслом.
- Посипте картоплю голочками розмарину, чорним перцем і посоліть.
- Надішліть форму знову в духовку (на верхній рівень) і запікайте 10 хвилин. Поки картопля запікається, з цитруса змийте гарячою водою воскове покриття. Скориставшись карбовочним ножем, зніміть з лимона цедру.
- Вийміть ємність з картоплею з духовки, перемішайте вміст. Посипте цедрою лимона і запікайте ще 10 хвилин.
- Після закінчення цього часу проколіть будь-яку картоплину виделкою, щоб перевірити її готовність. Якщо бульби недостатньо м’які, додайте час приготування. Готову картоплю ще раз перемішайте. Можна приступати до сервіровки. Якщо ви готуєте запечений з розмарином і лимоном картопля до святкового столу, то розкладіть красиво бульби на великому блюді. Особливо ошатно картопля буде виглядати на білій посуді. Прикрасьте тонкими часточками лимона і гілочкою ароматного кропу. Для звичайного вечері можна подати картопля прямо в формі для запікання.
Поради:
- Для цього чудового блюда краще вибирати картоплю довжиною до 5 сантиметрів (чим дрібніше, тим краще). Дуже важливо: бульби повинні бути однакового розміру. Але якщо вам все-таки не вдалося придбати дрібну картоплю, можна взяти і великі бульби. Тільки їх доведеться розрізати навпіл або на 4 частини.
- Для цієї страви підійде як молодий, так і стару картоплю, але молодий – більш вигідна.
- Пікантний і остренький смак страви додасть подрібнений часник. Також буде непогано, якщо посипати гарячу картоплю тертим сиром.