Смажений кабачок ідеально поєднується з червоними помідорами і майонезом, тому це блюдо стало класикою нашої кухні.
Закуска зі смажених кабачків кружечками вийде красивою, якщо діаметр гуртків помідора буде ідентичний ширині кабачка. Вибирайте томати м’ясистих сортів, інакше при нарізанні сік стече, а плід втратить свої смакові якості.
Складові:
- кабачки
- мука
- помідори
- майонез
- сіль.
Спосіб приготування
Кабачок ретельно промити, обсушити рушником. Гострим ножем поріжте на кружечки середньої товщини, не менше 0,5 см. Тонкі пластинки в процесі смаження просочаться рослинним маслом і втратять свій чудовий смак. Порізавши занадто товсто, ви ризикуєте подати сире блюдо з темно-коричневою скоринкою. Щоб кружечки вийшли рівними, лезо ножа тримайте прямо, не під кутом. Викладіть кружечки на дошку і посоліть, складіть «сходинками». Якщо ви любите гострі страви, рекомендую приправити чорним меленим перцем.
Кожен кружечок плода обваляйте в пшеничному борошні і відразу ж викладайте на прогріту сковороду. Не поспішайте готувати шматочки запас: сік кабачка зіпсує ідеальну паніровці. Борошно можна замінити крохмалем або зовсім виключити, приправляючи спеціями в процесі смаження.
Викладайте в сковороду обережно, щоб розпечене рослинна олія вас не обпекло. Температура повинна бути помірною, інакше овочі можуть згоріти або звариться у власному соку, і смак буде безповоротно зіпсований. Обсмажування кабачка займає близько трьох хвилин. Золотисті кружечки промокніть серветкою і викладіть на тарілку.
Прийшов час формувати башточки. На кожен гурток зверху покладіть майонез. У нього можна додати трохи часнику або дрібно нарізаний кріп. Покупної соус можна замінити домашнім, влити декілька крапель соєвого соусу і лимонного соку.
Видаліть з помідора плодоніжку і наріжте поперек не дуже тонко, щоб зберегти цінний сік. Викладіть на підготовлені кабачки.
- Накрийте помідор ще одним кружечком смаженого кабачка, зверху покладіть трохи майонезу і гілочку кропу. За бажанням можна зробити закуску вище, додавши по черзі овочів, як в рецепті башточок з кабачків і баклажанів. Для зручності закріпіть красивою подвійний шпажкою.
Корисні поради:
- Якщо потрібно посмажити багато кабачків, краще не присипати борошном. Панірування буде горіти на дні сковороди, і після другої закладки овочів доведеться мити посуд.
- Соєвий соус відмінно гармонує з кабачками. Спробуйте перед смаженням замаринувати порізані овочі на півгодини, а після просушіть і запаніруйте в борошні або сухарях.
Це цікаво:
- Історія кулінарії замовчує, хто першим посмажив кабачок. У Стародавній Греції вживали в їжу тільки квіти, а відварювати плоди на крем-суп почали італійці. Сирий кабачок чудово доповнює овочевий салат, незважаючи на свій нейтральний смак. Його специфічний аромат і присмак повністю розкривається після термічної обробки.