Приготувати смачний десерт можна самостійно з найдоступніших продуктів. Проявити фантазію особливо приємно в літній період, коли різноманітні фрукти та ягоди чекають нас на кожному кроці. Вони дозволяють наситити організм не тільки своїм смаком, але і масою корисних речовин, що містяться в них. Фруктове морозиво, желе, всілякі печенюшки з фруктами і дуже смачні муси зі свіжих ягід – ось що можна приготувати і що потрібно організму для заповнення балансу вітамінів і вгамування річної спраги.
складові
- жирні вершки – 100 г
- полуниця – 250 г
- швидкорозчинний желатин – 1 ч. ложка
- цукрова пудра – 1 ст. ложка.
приготування
- Вершки виливаємо в глибокий посуд, додаємо цукрову пудру і збиваємо міксером до появи щільних бульбашок.
- Желатин розводимо по інструкції на упаковці, тобто приблизно в 30 мл гарячої кип’яченої води до повної розчинності.
- Полуницю моєму, прибираємо всі хвостики і обсушуємо. Потім вилкою гарненько розминаємо ягідки і заливаємо їх желатином. Все добре перемішуємо.
- У готову полуничну суміш заливаємо збиті вершки і акуратно перемішуємо, намагаючись не зруйнувати бульбашки.
- Розливаємо мус по порційних креманках і поміщаємо на 30 хвилин в холодильник, даючи йому охолонути.
- Охолоджений мус прикрашаємо часточками полуниці і подаємо до столу.