Естетика святкового столу, помножена на бездоганний смак – це те, що змушує захоплюватися кулінарними здібностями господині. Не відмовляйте собі в задоволенні і приготуйте «Перепелині ніжки» з тіста і фаршу.
Вибираючи барвисте блюдо для святкового столу, зупиніть свій вибір на чудовій м’ясної закуски «Перепелині ніжки». Такі яскраві обсмажені стегенця невеликого розміру, напевно викличуть неймовірну зацікавленість у ваших гостей, але ж перепелиного в них нічого і немає, не рахуючи візуального вигляду! Так, так, це зовсім не перепілка в брусничним соусом. Це кардинально інший рецепт.
Ця страва зроблено з фаршу, тіста і звичайної солоною соломки, яку ви з легкістю можете знайти в будь-якому магазині. Створюється воно за півгодини, а виглядає дуже урочисто, так що не забудьте записати рецепт приготування або додати його в закладки, щоб повторити цей кулінарний шедевр ще не раз.
Складові:
- солона соломка – 1 пачка
- м’ясний фарш – 300 г
- кефір – 150 мл
- сода – 0,5 ч.л.
- сіль – 0,5 ч.л. в тісто +0,5 ч.л. в фарш
- мелений перець – 3-4 щіпки
- пшеничне борошно – 1,5 ст.
- куряче яйце – 1 шт.
- панірувальні сухарі – 4-5 ст.л.
- рослинне масло – 200 мл.
Спосіб приготування
Основна складова цієї страви – тісто, тому почніть приготування закуски саме з нього. У глибоку ємність влийте кефір і всипте соду і 0,5 ч.л. солі. Перемішайте.
Всипте просіяне борошно і замісити круте тісто, не забувши залишити трохи борошна на розкочування.
Дайте приготовленого клубка тесту відпочити близько 15 хвилин.
Потім присипте дошку або робочу поверхню борошном і розкачайте порцію тесту в пласт качалкою. Склянкою або чашкою виріжте з пласта кола і викладіть їх окремо.
Фарш посоліть і поперчіть, перемішавши. Викладіть невеликі частини м’ясного продукту на кола з тіста. Занадто багато фаршу викладати не варто, так як вам доведеться ще скріпити між собою краю кіл.
В середину фаршу покладіть солону соломку, намагаючись її розмістити точно по центру.
Скріпіть краю кіл з тіста, щоб у вас вийшли невеликі чебуреки з соломкою по краях.
Потім гострим ножем розріжте кожен пиріжок з фаршем навпіл разом з соломкою. Відрізні краю, через які видно фарш, скріплювати не потрібно.
Таким чином, поступите з усіма приготованими пиріжками.
В окремій ємності збийте куряче яйце. Умочіть в нього заготовки з тіста.
Потім кожну заготовку обваляйте в панірувальних сухарях.
На сковороді розжарити рослинне масло і викладіть в нього запаніровані ніжки. Вогонь збавте до мінімального, щоб фарш усередині тесту також присмажився, як слід. Томіть з одного боку заготовки близько 2-3 хвилин, а потім переверніть на іншу.
Обсмажуйте ніжки до готовності ще 1-2 хвилини.
Потім викладіть їх на підготовлену паперову серветку, яка вбере в себе весь зайвий жир.
- Подавайте соковиті перепелині ніжки, виготовлені з тіста і фаршу, до столу гарячими, виклавши їх на листя зеленого салату і за бажанням прикрасивши зеленню. Приємного вам апетиту!