«Сто одежинок, а все без застібок» – це всіма нами улюблена капуста, в якій не тільки знаходять дітей, а й готують з неї численні страви. І правильно, адже капуста славиться високим вмістом вітамінів, білків, вуглеводів та інших корисних речовин. Капуста дуже добре зберігається, що дозволяє її використовувати в свіжому вигляді не тільки в сезон, але і цілий рік і готувати смачні салати. Я рекомендую приготувати соковитий салат зі свіжої капусти з волоським горіхом і йогуртом, де ідеально поєднуються користь капусти і моркви, поживність горіхів, пікантність червоної цибулі і чорносливу. Загалом, приготували олівець? Записуйте рецепт.
Про рецепті
Спосіб приготування: різка та змішування.
Загальний час приготування: 20 хв.
Кількість порцій: 4.
Складові:
- капуста білокачанна свіжа – 400 г;
- морква – 1-2 штуки;
- цибуля червоний – 1 штука;
- горіхи волоські – 20 г;
- чорнослив – 10-12 штук;
- йогурт натуральний – 4 столові ложки;
- сіль за смаком;
- чорний перець – за смаком.
Рецепт приготування:
- Капусту очистити від верхніх шарів. Як можна тонше нашаткувати капусту соломкою. Загальноприйнято, що чим тонше нашаткувати капуста, тим соковитіше і ніжніше салат.
- Нашатковану капусту скласти в глибоку чашку, посолити за смаком. Активно працюючи руками, тільки руками, так як перемішування ложкою не дасть необхідного результату, перетріть нашатковану капусту з сіллю. Перетирати до тих пір, поки капуста не почне виділяти сік, стаючи м’якою.
- Морква очистити, помити і натерти соломкою. Чорнослив добре помити, якщо є кісточки, то видалити, крупно порізати. Волоські горіхи крупно нарубати. Червоний цибулю очистити, сполоснути під холодною водою, нарізати півкільцями.
- До нашаткованої і перетертої з сіллю капусти додати натерту моркву, порізану шматочками чорнослив, волоські горіхи і порізаний червоний лук. Приправити до смаку чорним перцем.
- Заправимо салат домашнім йогуртом. Можна було б використовувати домашній майонез, але я порахувала, що з йогуртом буде більш дієтично.
- Добре перемішати салат, спробувати на сіль, якщо необхідно, то досолити. Викласти в салатник.