З найпростіших продуктів завжди можна приготувати щось цікаве, а незвичайна подача зробить блюдо вишуканим. Салат з апельсинами і крабовими паличками, розкладений в тарталетки – чудове частування.
Пропоную здивувати гостей незвичайною закускою. Готується вона на основі крабових паличок. Особливу родзинку страві додає додавання насіння кунжуту і часточок солодкого апельсина. Як не дивно, але рибний продукт досить непогано поєднується з цитрусовими. У цьому поєднанні інгредієнти набувають свіжі яскраві нотки. Свідченням тому є інший салат – з апельсином і креветками.
Подавати салат з апельсином і крабовими паличками потрібно в порційних тарталетках, а можна в спеціальних невеликих келихах або келихах. У такому вигляді закуска має ефектний зовнішній вигляд.
Складові:
- крабові палички – 160 г
- апельсин – 1/2 шт.
- білий кунжут – 1,5-2 ст.л.
- свіжий огірок – 1 шт.
- курячі яйця – 2 шт.
- жирний майонез – 1,5 ст.л.
- сіль, перець – за смаком
- кілька пір’я зеленої цибулі.
Спосіб приготування
- Підготуйте крабові палички. Якщо вони заморожені, розморозити їх при кімнатній температурі, а краще покладіть їх на полицю холодильника на ніч – такий спосіб більш щадний. Крабові палички обов’язково беріть високої якості. Отже, наріжте крабові палички дрібними кубиками.
- Наступним візьміть свіжий огірочок, подрібніть його на дрібні квадратики. Закуска буде подаватися порційно в невеликих склянках, інгредієнти краще різати дрібніше.
- Заздалегідь відварені і охолоджені яйця очистіть від шкаралупи і наріжте кубиками.
- Підготовлені інгредієнти перекладіть в глибоку салатницю, в якій буде зручно і легко перемішувати салат.
- Туди ж додайте кунжут, кількість якого можна збільшити на свій смак.
- Половину солодкого соковитого апельсина очистіть, м’якоть наріжте невеликими сегментами, перекладіть часточки апельсина до решти інгредієнтів.
- Додайте потрібну кількість майонезу. Просто відмінно, якщо він буде домашнім.
- Перемішайте все, приправте невеликий пучкою солі і меленого перцю. Розкладайте закуску по невеликих тарталетки або келихах. Прикрасьте всі порізаними пір’ям свіжого зеленого лука, присипте трохи кунжутом.
- Подавайте закуску з крабових паличок з апельсином і кунжутом до столу в тарталетках або склянках. Приємного вам апетиту!