Буряк, морква, яблуко – такий набір продуктів зазвичай викликає асоціації з будь-яким блюдом, але тільки не з напоєм. Виявляється, якщо додати трохи кефіру і скористатися блендером можна приготувати смачний смузі!
Дивовижні властивості смузі мало кого залишать байдужим, хіба що тільки тих, хто зовсім не стежить за здоров’ям. Дізнавшись про те, як корисний цей коктейль, я вирішила готувати його частіше. Спочатку родина не оцінила таку екзотику, але з часом звикла. І тепер ми готуємо смачні корисні смузі з буряка, яблук, моркви та інших продуктів, овочів і фруктів.
В цей рецепт зовсім не входить ні цукор, ні мед, але смак у готового смузі досить гарний. Завдяки солодкої буряку, моркви і яблуку, напій виходить просто чудовим. Але тут головне вибрати смачні солодкі овочі. В якості основи використовуємо кисломолочний продукт – кисле молоко, кефір або натуральний йогурт без цукру.
Складові:
- яблуко – 1 шт.
- буряк – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- кефір або йогурт – ½ ст.
- вода при необхідності – близько 1/3 ст.
Спосіб приготування:
- Сирий буряк нарізаємо пластинками, щоб зручно було подрібнювати. Відправляємо в блендер.
- Морква теж ріжемо подібними шматочками. Додаємо до буряка.
- Яблуко потрібно почистити, потім нарізати шматочками. Додати в стакан блендера.
- Наливаємо кефір або йогурт без добавок, який можна приготувати самостійно – ось рецепт. Збиваємо всі інгредієнти на високій швидкості блендера до отримання однорідної маси. Якщо напій виходить дуже густим, додаємо ще трохи води, регулюючи консистенцію. Але дуже рідким буряковий смузі теж не повинен бути.
- Отже, наш напій готовий. Його смак просто чудовий. Він сподобався навіть моїй доньці, яка буряк взагалі не любить. Так що пробуйте, дивуйте рідних до схочу вітамінами.
- Подавати смузі з буряка, яблук і моркви можна в креманках, склянках, чашках. Вживати найкраще ложкою.
На замітку
- З приходом осені організм вимагає більше вітамінів і енергії. Цей напій можна поставити поряд з вітамінними комплексами.
- Так як до складу овочів і фруктів входять харчові волокна, смузі з них дуже корисні для схуднення. Завдяки волокнам, організм після вживання такого напою насичується. Саме тому багато худнуть вживають смузі як повноцінне блюдо на сніданок, полуденок або перекус.
- Для смузі потрібно використовувати солодку моркву і вінегретних буряк з насиченим бордовим кольором.
- Будь-які рецепти смузі, і цей в тому числі, можна доповнити жменею вівсяних пластівців.
- При регулярному вживанні смузі допоможе налагодити роботу шлунково-кишкового тракту.