Спробуйте рецепт чудового на смак паски з сушеної вишні і апельсинової глазур’ю. Вишня – прекрасна альтернатива родзинок. Вона надає здобного тіста пікантну кислинку; паску красиво виглядає в розрізі.
Незважаючи на гадану традиційність рецепта, паски у різних господинь відрізняються, часто, радикально. Мимоволі спадає на думку приказка: «З тієї ж мучки, так різні ручки!».
Я намагаюся пекти паски не тільки з родзинками, як це загальноприйнято, а з найрізноманітнішими наповнювачами.
Одним з моїх улюблених наповнювачів є сушена вишня. Я задоволена не тільки смаком паски з сушеної вишнею, але і його видом. Купно вишні ефектно виглядають на зрізі, крім того, вони мають приємний кисло-солодкий смак. Глазур для паски з сушеної вишнею я роблю на апельсиновому соку, яка теж має легкий кислий присмак і приємний цитрусовий аромат.
Завдяки сушеної вишні і помаранчевій глазурі, паску чи не здається приторно солодким.
Складові:
для тесту:
- молоко – 115 мл
- рослинне масло – 55 г
- сіль – 4 г
- цукор – 210 г
- сухі дріжджі – 12 г
- борошно – 650 г
- яйця-4 шт.
- вершкове масло – 140 г
- ванілін – 1 г
- сушена вишня без кісточок – 125 г
- лікер Амаретто – 50 мл
для помаранчевій глазурі:
- цукрова пудра – 150 г
- свіжовичавлений апельсиновий сік – 2 ст. л.
Крім того, для нанесення спіралеподібного малюнка, вам будуть потрібні цукрові олівці зі смаком карамелі і шоколаду (продаються окремо) і різнобарвна посипання для прикраси глазурі.
Рецепт приготування
- Змішайте сухі дріжджі з чотирма столовими ложками молока, такою ж кількістю борошна, і цукру (молоко, борошно і цукор відокремте від загальної кількості інгредієнтів, зазначеного в рецепті). Залиште дріжджі в спокої на 15 хв. щоб їх «розбудити», щоб вони вступили в реакцію бродіння.
- Коли дріжджі почнуть пінитися, додайте до них залишився тепле молоко, рослинне масло, сіль і 100 г борошна (борошно відокремте від загальної кількості).
- Замісити м’яке тісто і поставте в тепле місце для підйому на 50 хв.
- Збийте яйця (4 шт.) З цукром, що залишився і ваніліном (1 г). Збиті яйця влийте в чашку тестом.
- Місіть тісто довго (вручну або за допомогою кухонного комбайна з тестомесильной насадкою).
- Розтопити вершкове масло, влийте в тісто.
- Почніть підсипати борошно, що залишилося.
- Тісто буде все густішим і густішим.
- Скачайте тісто в кулю і знову поставте для підйому на 1 годину (зрозуміло, в теплій, можна на каструлю з теплою водою).
- Сушену вишню замочіть в лікері Амаретто, щоб ягоди розм’якли і просочилися ароматом.
- Через годину злийте зайвий лікер, а вишню присипте борошном.
- Вишню викладіть в тісто.
- Тісто знову вимісити, тепер уже вручну. Від вимішування тісто знову «опадёт», але нехай це вас не бентежить, воно потім знову підніметься. Є просте правило: чим частіше тісто піднімається, тим краще стає.
- І знову поставте тісто в тепле місце для підйому, на цей раз на 30 хв.
- Розкладіть тісто за формами, почекайте хвилин 30, щоб тісто піднятися вже в формах.
- Випікайте паски 40 хв. при 170 градусах. Спечені паски остудіть в формах.
- Поки паски остигають, приготуйте апельсинову глазур. Змішайте віночком цукрову пудру з апельсиновим соком.
- Глазур повинна бути досить густа.
- Змастіть паски глазур’ю.
- Посипте різнобарвною посипкою і знову полийте глазур’ю.
- Візьміть коричневий цукровий олівець зі смаком карамелі.
- І намалюйте тонку спіраль.
- Тепер візьміть білий цукровий олівець зі смаком білого шоколаду і намалюйте ще одну спіраль між витками коричневої спіралі.
- Ось такий оригінальний паску з сушеної вишнею, прикрашений апельсинової глазур’ю, вийшов.
Господині на замітку:
- Замість вишні в тісто можна покласти шматочки кураги.