За рахунок додавання великої кількості овочів салат виходить по-весняному свіжим, яскравим і дуже апетитним. І звичайно ж корисним. Вітамінна складова салату – зелена цибуля, свіжий огірок і зелений горошок. Відварна куряча грудка і варені яйця – це джерела білка, а додавання сметани не тільки зробить смак салату гармонійним, а й заповнить нестачу кальцію в організмі.
Складові:
- салатний огірок (великий) – 1 шт.
- яйця – 3 шт.
- зелена цибуля – 2 пучка
- куряче філе – 300 г
- зелений горошок заморожений – 150 г
- нежирна сметана – 150 г
- гірчиця готова (слабоострий) – за смаком
- сіль за смаком
- мелений чорний перець – щіпка (можна не додавати).
приготування:
- Всі інгредієнти для цього салату нарізати дрібними кубиками. Якщо шкірка у салатного огірка дуже груба, її краще зрізати, якщо тонка – залишити. Наріжте огірок пластинами і потім кубиками.
- Відваріть яйця, наріжте їх дрібно. Один жовток залиште для прикраси салату (натріть на дрібній тертці або розімніть вилкою).
- Зелену цибулю наріжте тонкими кільцями. Кілька тонких пір’їнок можна відкласти – вони стануть в нагоді для оформлення готового блюда.
- Відваріть куряче філе заздалегідь, остудіть його. Наріжте м’ясо невеликими кубиками.
- Зелений горошок в салат додається бланшувати, відварювати його ні в якому разі не можна. Він втратить всі корисні речовини і яскравий колір. Досить опустити горошок на 1-2 хвилини в окріп, дістати і відразу ж облити холодною водою. Або перекласти в воду з додаванням кубиків льоду. Горошок стане м’яким, ніжним, зберігши при такій обробці колір і вітаміни. Отже, заморожений зелений горошок, не розморожуючи, покладіть в глибокий салатник.
- Залийте окропом, залиште на 1-2 хвилини.
- Воду злийте, перекладіть горошок в посуд з крижаною водою або остудіть під проточною холодною водою. Якщо вода в посуді нагрілася, додайте кубики льоду або змініть воду – в теплій воді горошок втратить свій яскраво-зелений колір. З охололого горошку воду злийте.
- Сметану змішайте з гірчицею (додавайте гірчицю за смаком).
- Викладіть всі інгредієнти в зручну миску.
- Додайте заправку в салат, перемішайте. За смаком посоліть і поперчіть.
- Викладіть салат на порційні тарілки. Прикрасити його можна тертим жовтком, зеленою цибулею, кружальцями огірка, зеленим горошком. Салат потрібно відразу ж подавати до столу – сіль сприяє виділенню овочевого соку, і салат швидко стане водянистим.