Клафуті з вишнею – надзвичайно смачний і дієтичний десерт, приготувавши який господиня зможе здивувати близьких своїми кулінарними здібностями.
Пиріг клафути з вишнею – ніжний французький десерт, який підкорює своєю незвичністю і одночасно простотою. У ньому зовсім небагато борошна, тому клафути виходить легким і повітряним. На смак він – кисло-солодкий, з яєчно-вершковим відтінком. Без перебільшення можна сказати, що французький клафути чудово виглядає на будь-якому столі: фуршетном, десертному, святковому …
Справжній класичний клафути – саме вишневий. Його я і пропоную приготувати. Вишню можна використовувати як заморожену, так і свіжу. Якщо ви любите насичені ягідні десерти, то кладіть в клафути максимальну кількість вишні – 300-400 грам. Якщо немає – можете сміливо скорочувати до 200 і навіть 100 грам. Клафуті в будь-якому випадку вийде смачним, тільки трохи іншим. Легше, солодше, ну і звичайно, не таким ягідним. Також можна варіювати кількість молока. Чим більше ви його наллєте (до двох склянок), тим ніжніше вийде десерт. Почнемо готувати!
складові
- вишня заморожена – 200 г
- курячі яйця – 4 штуки
- вершки або молоко коров’яче (або суміш з вершків і молока) – від 1 до 2 склянок
- пшеничне борошно – 80 г
- цукровий пісок – 40 г
- ванільний цукор – за бажанням.
приготування
- Виймаємо ягоду з морозильної камери, але размораживаем не до кінця. З охолодженої вишні легше діставати кісточки. Виймаємо їх, відставляємо ягоду відтавати далі, беремося за інші продукти. Можна купити вже вишню без кісточок, це набагато полегшить приготування.
- Розбиваємо в чашу яйця. Всипаємо в них цукровий пісок.
- Збиваємо міксером або віночком. Можна додати для аромату ванільний цукор або ж корицю.
- Поступово вводимо борошно, розмішуємо до повного зникнення грудочок.
- Сюди ж вливаємо вершки або молоко. Замішуємо до однорідної, досить рідкої маси.
- Беремо форму або формочки для випікання, гарненько змащуємо їх соняшниковою олією без запаху. На дно викладаємо вишню.
- Зверху покриваємо їх отриманим тестом.
- Розігріваємо духову шафу до 220 градусів, ставимо в нього форму і залишаємо десерт на 20 хвилин випікатися. Підрум’яниться вишневий клафути виймаємо з духовки. Можна посипати зверху цукровою пудрою.
- Клафуті з вишнею прикрашає будь-який стіл. Можете подати його на сніданок або як десерт. Спробуйте, це дуже смачно! Приємного вам апетиту!
Приготування і фото: Старинська Леся.