Простий, доступний і смачний спосіб прикрасити домашній десерт – це приготувати хорошу шоколадну глазур з какао на нашу рецептом.
Будь-, найбільш невдалий торт, можна врятувати, покривши його шоколадною глазур’ю. Глазур’ю, рецепт якої тут наведено, не тільки можна полити торт (наприклад, торт «Черепешка» або «Чорний принц»), а й покрити нею тістечка (наприклад, еклери), додати в морозиво, використовувати для шоколадного фруктового фондю, подати з млинцями , панкейк або оладками. Глазур настільки смачна, що діти люблять її просто їсти ложкою або намазуючи на білий хліб.
Вказаного в рецепті кількості інгредієнтів вистачить для того, щоб подати її в невеликій піалі до панкейк або млинців. Якщо вам потрібно глазур для торта, збільште кількість інгредієнтів в 4 рази.
Якщо ж вам потрібна шоколадна глазур для того, щоб глазурувати фрукти або ягоди, і ви хочете, щоб вона застигала на їх поверхні, то даний рецепт шоколадної глазурі для цього не підійде. Краще просто розтопіть в невеликій кількості вершків плитку шоколаду. Завдяки присутності в шоколаді какао-масла і емульгаторів, така глазур буде при охолодженні застигати.
Складові:
- вершкове масло – 100 г
- молоко – 4 ст. л.
- цукор – 4 ст. л.
- какао – порошок – 4 ч. л.
Рецепт приготування
- Для того щоб приготувати шоколадну глазур не потрібно ні майстерності, ні вміння, зварити її елементарно просто. З цим завданням впорається навіть дитина. Візьміть невелику каструльку діаметром 20 см. У великій каструлі глазур розтечеться по дну і вам буде важко її перемішувати. Каструля обов’язково повинна мати товсте дно, інакше глазур може пригоріти. Закип’ятіть 4 ст. л. молока, додайте 180 г (1 пачку) вершкового масла. Зачекайте, поки масло розплавиться і утворюється піниться емульсія.
- Всипте відразу всю порцію цукру (4 ст. Л.).
- Поваріть глазур 5 хв., Щоб цукор трохи загус і карамелізований. Безперервно помішуйте суміш, щоб цукор не пригоріла.
- Всипте 3 ч. Л. порошку какао, інтенсивно перемішайте. Для цієї мети можна використовувати віночок, тоді все грудочки гарантовано розіб’ються.
- Варіть глазур ще 3 хв. У процесі варіння глазур почне пузиритися і трохи густіти. Чим довше ви будете варити глазур, тим густішою вона вийде.
Порада:
- Якщо ви забарилися і вчасно не зняли шоколадну глазур з вогню, не переживайте, додайте трохи молока і вона знову стане рідкою. Ще раз проваріть глазур до потрібної вам консистенції.
- Шоколадну глазур можна подати з готовим італійським сухим бісквітним печивом Біскотті, і у вас вийде смачний десерт.
- Ще один варіант смачного десерту на основі шоколадної глазурі: візьміть 20 шт. очищених волоських горіхів, порубати дрібно ножем і змішайте з готовою шоколадною глазур’ю. Якщо для густоти в масу додати ще крихту печива, то з неї можна буде скачати кульки. Обваляйте отримані кульки в кокосовій стружці, вафельної крихті або просто в сухому какао порошку. У вас вийдуть домашні цукерки, схожі на тістечко «Картопля».