500 рецептів
Складні рецепти

Як приготувати сочевичну юшку з мисливськими ковбасками

by admin 27 Листопада, 2018 No Comments

Проводячи ревізію своїх запасів, виявила, що у мене є буквально по чуть-чуть сочевиці трьох сортів. Ні туди, ні сюди. А чому ж не зварити збірну ароматну густу сочевичну юшку? Ситно, пряно, смачно! А з додаванням в неї копчених мисливських ковбасок ще й пікантно! А корисно то як, адже сочевиця багата на рослинний білок, легко засвоювана, стимулює обмін речовин і підвищує імунітет, а навесні ж це дуже необхідно. Та й готується сочевиця дуже швидко, має тонкий і приємний смак, при термообробці зберігає корисні вітаміни і мінерали, що містяться в ній. Зваріть, не пошкодуєте! Сочевична юшка з мисливськими ковбасками

Час приготування: близько 1 години.

Інгредієнти на 5-6 порцій сочевичної юшки

  • сочевиця французька – 80 г
  • сочевиця червона «Футбол» – 80 г
  • сочевиця «Пардіні» – 80 г
  • цибуля ріпчаста середній – 1 штуку
  • морква середня – 1 штука
  • мисливські ковбаски – 150 г
  • масло рослинне – 3 столові ложки
  • картопля середнього розміру – 7 штук
  • зелень кропу і петрушки – ¼ пучка
  • чорний перець – за смаком
  • сіль за смаком
  • вода – 3,5 л.

Як приготувати сочевичну юшку з ковбасками

  1. chechevichnaja-pochlebka-1Для приготування сочевичної юшки я використовувала сочевицю 3-х видів. Сочевиця Пардіні має характерний горіховий смак. Сочевиця червона «Футбол» при варінні стає золотистою, пікантна на смак. Сочевиця французька або темна строката – сама ароматна з усіх видів, володіє яскравим смаком і пряним перцевим ароматом.
  2. chechevichnaja-pochlebka-2Сочевицю при необхідності перебрати, добре промити в декількох водах, потім обсмажити на олії (1 столова ложка) прямо в каструлі, постійно помішуючи ложкою протягом 2-3-х хвилин. У каструлю з обсмаженої сочевицею влити гарячу воду в кількості 3,5 літра. Довести воду до кипіння на сильному вогні, потім вогонь зменшити до слабкого і варити сочевицю до готовності протягом 30 хвилин.
  3. chechevichnaja-pochlebka-3Поки сочевиця варитися, зварити картоплю. Для цього картоплю почистити, помити і нарізати середніми брусочками. Покласти брусочки картоплі в маленьку каструлю, залити водою, щоб вона тільки покривала картоплю і варити на середньому вогні до готовності. Коли картопля буде готовий, воду злити.
  4. Ріпчасту цибулю почистити, сполоснути під холодною водою і порізати дрібно. Морква також почистити, помити і натерти на крупній тертці. Обсмажити натерту моркву з дрібно порізаною цибулею на олії на сковороді до м’якості протягом близько 4-х хвилин. Потім до обсмаженою овочам додати мисливські ковбаски, порізані кружальцями, поперчити і продовжити обсмажувати ще протягом 2-х хвилин. chechevichnaja-pochlebka-4
  5. chechevichnaja-pochlebka-5Коли сочевиця звариться, за допомогою блендера пюрировать її.
  6. У пюре з сочевиці додати зварений окремо картопля і зажарку з цибулі, моркви і мисливських ковбасок. chechevichnaja-pochlebka-6
  7. chechevichnaja-pochlebka-7Юшку добре перемішати, посолити за смаком і потомить на слабкому вогні протягом 2-3-х хвилин. Вимкнути вогонь і залишити юшку настоюватися близько 15 хвилин.
  8. Готову сочевичну юшку з мисливськими ковбасками розлити по тарілках і посипати дрібно порізаною зеленню петрушки і кропу. Сочевична юшка з мисливськими ковбасками
  9. Декілька порад:

    • рекомендується до юшці подати тости, натерті часником, або чорний хліб;
    • якщо виключити мисливські ковбаски, то вийде хороший пісний варіант.

    Інші рецепти:

    Яблучний сік

    Салат з язиком і картоплею - рецепт з фото

    Ледачі пельмені на сковороді з курячим бульйоном

    Мариновані помідори черрі з перцем і цибулею - рецепт з фото

    Невесткін пиріг для свекрухи - рецепт приготування

    Курячі котлети з вівсяними пластівцями - простий покроковий рецепт з фото

    • Previous Як зварити український борщ – справжній покроковий рецепт з фото7 років ago
    • Next Закусочні маффіни з шинкою і кабачками – рецепт з фото7 років ago

    Категорії

    • Випічка
    • Десерти
    • Другі страви
    • Заготовки на зиму
    • Закуски
    • Здоров'я
    • Консервація
    • Кухонне приладдя
    • М'ясні рецепти
    • М’ясні рецепти
    • Напої
    • Облаштування кухні
    • Перші страви
    • Популярні рецепти салатів
    • Рецепти з морепродуктів
    • Рецепти з овочів
    • Рецепти здоров'я
    • Рецепти читачів
    • Різне
    • Салати
    • Складні рецепти
    • Соуси
    • Страви з курки
    • Суші та роли