Коли в гостях збирається багато гостей, хочеться побалувати їх чимось цікавим, незвичайним і екзотичним. Спробуйте приготувати соковиті рулетики з філе риби Барракуда, проти яких мало хто зможе встояти. Барракуда – невластива нам в кулінарному відношенні риба. Це хижачка, грізна на вигляд, з потужними щелепами. Барракуда ще називають морською щукою, хоча нічого спільного, крім полювання на дрібних риб, між цими видами немає.
Складові:
- риба барракуда (філе) – 500 г
- сир – 200 г
- бекон – 300 г
- лайм – 1 шт
- соус Табаско.
приготування
Для початку займемося рибою. Філе риби баракуди потрібно добре промити і нарізати товстими прямокутниками. Вони послужать нам основою для майбутніх рулетів. Ви можете взяти м’ясисте філе тунця або в крайньому випадку будь-яке інше філе білої риби, смак страви від цього особливо не постраждає. Пам’ятайте, що на кожен нарізаний шматок доведеться одна стрічка бекону. Якщо ви хочете зробити частування, розраховане на велику кількість гостей, заздалегідь розрахуйте, скільки рулетів ви зможете в підсумку отримати.
Кожен шматочок риби необхідно замаринувати. Для цього як слід натерти його соком лайма, додамо сіль і смажена краплею соусу Табаско. Майте на увазі, що це дуже гострий соус, використовуйте його в невеликих кількостях. Потім залишимо рибу маринуватися на деякий час. Чим більше м’ясо простоїть – тим м’якше і соковитіше воно вийде.
Тепер візьмемо сир. Для нашого страви підійде сир напівтвердих сортів, наприклад, Гауда. Наріжте його стрічками середньої товщини.
В цей час розжарити невелику сковороду і додайте в неї рослинне масло. Акуратно викладіть мариновані шматочки риби і залиште її нудитися на середньому вогні.
Після того, як барракуда буде готова, дамо їй трохи подстіла, щоб не обпекти пальці при згортанні рулетиков. Потім візьмемо смужку бекону і на неї під кутом викладемо готовий шматок риби.
Зверху покладемо сир.
Також ви можете поекспериментувати над стравою і додати що-небудь своє. Наприклад, покришити зелень або додати шматочки свіжих помідорів. Тепер акуратно загорніть смужку бекону навколо, щоб вийшов рулетик. За необхідності закріпимо його шпажкою.
Обсмажити кожен рибний рулетик з двох сторін протягом пари хвилин.
- Підготуємо широку плоску тарілку і красиво викладемо рибні рулетики в беконі гіркою. Попередньо рулети з баракуди потрібно трохи обсушити на паперовому рушнику. Ось такий нескладний рецепт з екзотичної риби. Смачного!