Квашена капуста є головною закускою на багатьох столах нашої країни. Ви часто додаєте її до складу того відомого салату, як вінегрет? Ви на правильному шляху! Це неймовірно смачно! Хтось додає свіжий овоч, хтось квашений, а деякі – ламінарію. Сьогодні ми розглянемо рецепти «вінегрет» з квашеною капустою і горошком, які можна готувати щодня і не боятися набрати зайві кілограми.
Як приготувати вінегрет з квашеною капустою рецепт
Цей варіант салату вінегрет трохи нагадає вам оселедець під шубою, так як в ньому також присутні старі знайомі коренеплоди і оселедець. Але тут є квашена капуста і навіть солоні огірки. Обов’язково спробуйте це блюдо!
Інгредієнти на вінегрет з квашеною капустою:
- 1 невеликий буряк;
- 1 філе оселедця;
- 3/4 склянки растител. масла;
- 1 головка ріпчастої цибулі;
- 2 невеликі морквини;
- 1 великий солоний огірок;
- 2 картоплини;
- 100 грам квашеної капусти.
Вінегрет з квашеною капустою – рецепт з оселедцем:
- Промити картоплю, моркву і буряк.
- Відварити коренеплоди до повної готовності, потім остудити, очистити і нарізати кубиками.
- Цибулину очистити від шкірки, промити під холодною водою і нашаткувати.
- Огірки нарізати в розмір в коренеплодами.
- Квашену капусту промити, якщо вона занадто солона. Віджати зайву воду і подрібнити, щоб салат було зручніше набирати і їсти.
- З’єднати всі підготовлені продукти в одному посуді, перемішати і додати масло, приправити улюбленими спеціями.
- Філе оселедця обробити, якщо воно ще не очищено. Витягнути всі кістки і зняти шкуру. Кістки найзручніше витягувати спеціалізованим пінцетом для риби.
- Нарізати рибу невеликими шматочками і прикрасити салат.
- Остудити вінегрет з оселедцем і подавати до столу! Смачного.
Вінегрет рецепт класичний з капустою квашеною
Чому тут нут? Дивно? Ми просто замінили обридлий картопля цим продуктом. Заправимо салат винним оцтом з крапелькою гірчиці і отримаємо абсолютно новий, смачний салат вінегрет!
Інгредієнти для вінегрету з квашеною капустою:
- жменя нуту;
- 3 невеликі буряка;
- 4 маленьких маринованих огірка;
- 1/2 склянки квашеної капусти;
- 150 грам зеленого горошку;
- 100 грам маринованих грибів;
- 10 грам гірчиці;
- 50 мл соняшникової олії;
- 30 мл винного оцту.
Як зробити вінегрет з квашеною капустою:
- Відварити на повільному вогні буряк, заздалегідь промивши коренеплоди.
- Відварити нут. Це забере у вас досить багато часу. Доведеться почекати близько трьох годин після закипання води. Краще зварити заздалегідь, наприклад, ввечері.
- Коли всі овочі відварені, необхідно очистити їх від шкірки, і нарізати на невеликі шматочки. Потрібно зробити кубики приблизно в розмір з нутом.
- Злити рідину з консервованого горошку.
- Огірок також нарізати невеликими кубиками.
- Гриби віджати від маринаду і подрібнити.
- Квашену капусту віджати і дрібно нарізати.
- У великій мисці з’єднати всі інгредієнти і приготувати соус.
- Для заправки потрібно збити віночком оцет, масло і гірчицю. Домогтися гарної, однорідної консистенції. Отриманим соусом залити салат і перемішати.
- Вінегрет з горошком і квашеною капустою остудити і подавати столу.
Порада: якщо у вільному доступі немає такої бобової культури як нут, можна замінити його сочевицею, горохом (жовтим) або ж квасолею. Але при останньому варіанті вийде простий, класичний вінегрет. Так що постарайтеся дістати хоча б сочевицю. Буде смачно!
Вінегрет з квашеною капустою рецепт
Оригінальний і надзвичайно смачний рецепт вінегрету. Навіть складно спочатку вгадати, чи це той салат, але тільки спробувавши, все стане на свої місця.
Список продуктів на вінегрет з квашеною капустою:
- 1 великий буряк;
- 1 цибулина;
- 1 морква;
- 1 банка горбуші з консерви;
- 1 ч. Л. хрону;
- 4 стіл. л. рослинного масла;
- 1 яблуко;
- 100 гр квашеної капусти;
- 3 маленьких солоних огірка.
Як приготувати вінегрет з квашеною капустою:
- Очистити яблуко від шкірки і нарізати кубиками.
- Такими ж кубиками порізати солоні огірки.
- Ріпчасту цибулю нарізати трохи дрібніше, ніж інші продукти.
- Буряк зварити до повної готовності, злити воду, додати холодну і дати охолонути. Можна просто викласти на добре провітрюваних поверхню, щоб швидше домогтися потрібного результату.
- Після охолодження порізати коренеплід однаковими кубиками.
- Відкрити банку з горбушей. За допомогою вилки видалити всі кісточки. Але найкраще скористатися щипцями або пінцетом для риби. Порізати філе на зручні шматочки.
- Квашену капусту віджати руками від соку, вкоротити смужки.
- У посуд викласти всі інгредієнти, посолити, полити рослинним маслом, додати хрін і ретельно перемішати.
- Подавати можна відразу або попередньо остудивши.
Порада: яблуко краще брати кисло-солодке. Тоді смак фрукта гармонійно впишеться в загальну картину салату.
Важливо: консервовану горбушу беріть тільки у перевірених продавців. Банку не повинна бути роздутою, шматочки повинні бути акуратними, кісточки не повинні бути занадто дрібними. Це не найдешевша риба, тому якщо хочете заощадити, краще замініть її сардинами.
Смачний вінегрет з квашеною капустою
Цей незвичайний рецепт вінегрету сподобається кожному, можна бути впевненим! Адже в складі є один інгредієнт, після якого в даний салат полюбить навіть дитина. А в поєднанні з іншими продуктами все це виходить фантастично смачно!
На вінегрет з квашеною капустою треба:
- 2 буряки;
- 100 грам маринованих огірків;
- 1 середня морква;
- 120 грам квашеної капусти;
- 1 стіл. л. яблучного оцту;
- 2 картоплини;
- 5 стіл. л. рослинного масла;
- пучок зеленої цибулі;
- 1 ч. Л. хрону;
- 70 грам солоного крекеру,
- 1 ч. Л. цукру.
Готуємо вінегрет з квашеної капусти:
- Коренеплоди помити і відварити до готовності. Потім остудити і очистити від шкірки кожен овоч. Всі нарізати кубиками.
- Буряк відкласти в окрему миску і трохи посипати цукром і сіллю. Потім налити трохи соняшникової олії.
- Обполоснути і дрібно порізати зелену цибулю.
- Капусту віджати руками від розсолу і вкоротити смужки.
- Огірок подрібнити в розмір з іншими компонентами.
- Змішати хрін, масло і яблучний оцет. За смаком посолити і додати цукор.
- Змішати всі перераховані вище інгредієнти і залити їх заправкою.
- Прикрасити крекером закуску перед подачею.
Вінегрет з капустою квашеною
Ще один варіант всесвітньо відомого салату. Тут ми додаємо кукурудзу для тих, хто не любить або кому дуже набрид консервований горошок. Кукурудза дуже корисна, тому що багата різними вітамінами, а також вона знижує рівень холестерину!
Що купити:
- 1 великий буряк;
- 2 моркви;
- 3 картоплі;
- 4 невеликих солоних огірка;
- 100-120 гр квашеної капусти;
- 150 гр консервованої кукурудзи;
- 30 мл. рослинного масла.
Як приготувати вінегрет з квашеної капусти:
- Коренеплоди помити і відварити до готовності. Потім остудити і очистити від шкірки кожен овоч. Всі нарізати кубиками.
- Огірки порізати кубиком, додати до овочів.
- Відкрити банку з кукурудзою і злити рідину. Додати зерна в загальну миску.
- Туди ж відправити капусту. Якщо вона дуже солона, промити і віджати від води.
- Підготовлені інгредієнти перемішати між собою і додати рослинного масла.
- Для кращого смаку салат остудити і подавати до столу!
Готуйте вінегрет з квашеною капустою і горошком, тим самим підкреслюючи унікальний смак білокачанна овоча. До того ж вінегрет з квашеною капустою калорійність має невисоку, завдяки чому салат можна їсти навіть тим, хто стежить за вагою. Смачного!