В галасливому сучасному світі можна пропустити прихід весни, просто його не помітивши, або повністю проігнорувати. А от не звернути увагу на свіженькі молоді овочі та зелень ніяк не можна. Загальновідомо, що з редису можна готувати не тільки салати, заправляючи їх маслом, йогуртом або сметаною, але ще і корисний детокс-коктейль, який допоможе очистити організм від токсинів і шлаків. Такий коктейль буде як не можна до речі після довгих холодів для всіх тих, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою. Порада. Для того щоб знизити вплив редису на слизову шлунково-кишкового тракту його рекомендують вживати зі сметаною або натуральним йогуртом. У приготуванні коктейлю можна знежирений кефір замінити кислим молоком, а замість натурального йогурту використовувати не жирну сметану.
Час приготування: 15 хвилин.
Охолодження: 20-30 хвилин.
В одній порції: 160 ккал, 11 г білків, 6 г жирів, 17 г вуглеводів.
Інгредієнти на одну порцію коктейлю
- свіжий огірок – 150 г
- свіжий редис – 100 г
- натуральний йогурт – 100 г
- кефір 1% – 100 мл
- сіль
- пучок кропу
- мелений чорний перець.
приготування коктейлю
- Редис ретельно промиваємо водою, обсушуємо, обрізаємо корінці і ріжемо невеликими шматочками.
- Огірок також промиваємо водою, обсушуємо, потім очищаємо від шкірки і нарізаємо кільцями.
- У блендер кладемо огірок і редис.
- Потім додаємо кріп.
- Подрібнюємо всі інгредієнти до пюреобразного стану.
- У піалу викладаємо подрібнені овочі з кропом.
- Додаємо йогурт.
- Потім наливаємо кефір.
- Перемішуємо всі інгредієнти до однорідної консистенції. Ставимо овочевий коктейль в холодильник на 30 хвилин для охолодження.
- Перед подачею коктейль з огірком і редискою перелити в келих і прикрасити шматочками редису або стеблами кропу.
- Трохи про редисці
- Редис – чудовий овоч у всіх відносинах. Одне те, що на грядках він з’являється одним з перших, гідна захоплення. У ньому містяться дуже корисні вітаміни для нашого організму. Найпривабливіший і загальновідомий – вітамін Е, який відповідає за здоров’я шкіри, волосся і нігтів. Крім вітаміну Е, редис багатий на калій, який забезпечує здоров’я серця, бор, що підтримує роботу суглобів, досить рідкісний мікроелемент ванадій, ще йод, цинк, залізо … Ціла джерело мікроелементів в одному маленькому корнеплоде!
- До речі, червоний колір, який притаманний редису, також свідчить про його користь. Його овочу забезпечує рослинний барвник антоціан, який, як свідчать останні наукові дослідження, знижує ризик онкозахворювань.
- І не забудьте ще про клітковині редису: вона здатна виводити з організму токсини і зайвий холестерин.
- Все відмінно, але для тих, хто має серйозні проблеми з травленням, потрібно обмежити вживання редиски. З цим обмеженням зрозуміло: у всьому варто знати міру.