Думаєте, що з моркви важко приготувати що-небудь смачне, тоді ви помиляєтеся. З цього помаранчевого коренеплоду можна спекти оригінальну і чудову випічку на сметані, якій будуть раді поласувати не тільки діти, а й дорослі.
Домашнє печиво виходить просто чудовим, має ніжний смак і просто тане в роті. Випічка має приємний морквяний смак і колір, який робить наше печиво більш ароматним і апетитним.
До такого десерту можна запропонувати компот з обліпихи і яблук або фруктовий компот-мікс.
Складові:
• Пшеничне борошно – 4 склянки
• Морква – 3 штуки (близько 300 г)
• Цукор пісок – близько 1 склянки
• Сметана – близько 1 склянки
• Розпушувач тіста – приблизно 1 чайна ложка.
• Ваніль – 1 упаковка (16 г)
• Цукрова пудра – 3 чайних ложки
• Какао-порошок – 1/2 чайної ложки
За смаком також можна додати корицю, мелений кардамон, трохи запашного перцю або гвоздики.
Як приготувати печиво з морквою на сметані
1. Моркву ретельно промиваємо і чистимо. Після чого за допомогою дрібної терки натираємо її в окрему ємність.
2. Пшеничне борошно просіваємо через сито, додаємо розпушувач.
3. У ємність з борошном кладемо терту моркву, цукор, какао-порошок, додаємо жирну сметану.
4. Замішуємо тісто, щоб воно вийшло еластичним йому потрібно трохи постояти, потім присипаємо його борошном, накриваємо зверху харчовою плівкою і відправляємо в холодне місце на 1 годину.
5. Дістаємо тісто з холодильника, ділимо його на 4-6 частин. Потім качалкою розгортаємо його в пласт товщиною близько 1 см. Фігурними формочками або склянкою вирізаємо з тіста печиво.
6. Викладаємо тісто на деко, який попередньо застелений кулінарної папером і присипаний борошном.
7. Випікаємо в духовці при температурі близько 180 градусів, час приготування печива складає приблизно 20 хвилин.
8. Дістаємо з духовки і даємо йому охолонути, потім посипаємо його цукровою пудрою.
Готове печиво можна їсти як з кавою або чаєм, а також вприкуску з молоком смак просто чудовий, а помаранчеві сонечка радують око і просяться скоріше в рот.
Що ще приготувати:
- Морква по-корейськи з цибулею
- Сирно-морквяний запіканка
Смачного!