Цю нескладну в приготуванні, але дуже смачну закуску оцінять багато.
Переваг безліч. По-перше, вона не вимагає абсолютно ніяких кулінарних умінь, і зробити такий рулет з лаваша під силу навіть дитині. По-друге, приготування займає всього кілька хвилин.
Третім плюсом стане багатий смак страви, його ситність і оригінальність. Продумайте вдалу презентацію закуски і готуйтеся приймати численні компліменти на предмет ваших кулінарних талантів!
Просто ідеальне рішення для швидкої закуски – рулет з лаваша. Начинки можуть бути самі різні: відварне м’ясо, ковбасу, рибні консерви, морепродукти, різноманітні паштети, гриби. Комбінувати їх краще з вареними яйцями, овочами, сирами і всілякої зеленню. Щоб надати м’якості листу лаваша, змащуємо його майонезом або вершковим соусом, сметаною, плавленим сиром, кетчупом, а для пікантності варто додати діжонську гірчицю, часник або улюблені приправи. Головне, не зловживати кількістю обраних продуктів і подбати про їх поєднанні.
Рулет з лаваша з сьомгою, про який піде мова, неспроста названий «Мозаїка». Він яскравий і барвистий, як маленькі фішки мозаїки. Завдяки вершковому сиру і риби має тонкий і ніжний смак, апетитно пахне зеленню і свіжим огірком. Як правило, не затримується надовго в тарілці, оскільки ну дуже смачний!
А ось тут, друзі, є ще один рулет з лаваша з сьомгою і сиром.
А також ще кілька рецептів, які можуть вам сподобатися:
- Бутерброди з сьомгою, ікрою і рікоттою
- Салат із сьомгою слабосоленої і сиром
- Салат із сьомгою, рисом і морепродуктами
- Сирна закуска з слабосоленої сьомги
Отже, готуємо рулет з лаваша з сьомгою і огірками.
Інгредієнти для закуски з сьомгою:
- лист тонкого свіжого лаваша
- 2 середніх свіжих огірка
- 300 м червоної риби слабкого засолу
- 175 м м’якого вершкового сиру «Філадельфія»
- по одному пучку петрушки і кропу
Для приготування рулету з лаваша з сьомгою краще взяти форель або сьомгу, бажано філейну частину.
Покрокове приготування рулету з лаваша з сьомгою
Спочатку слід добре помити зелень і огірки під проточною водою, обсушити все за допомогою паперових рушників.
Огірки нарізати довгими смужками.
Попередньо варто спробувати огірок на смак, якщо шкірка гірчить, то краще її зрізати.
Зелень подрібнити ножем.
Рибу очистити від шкіри. Якщо трапляються кістки – видалити. Нарізати за таким же принципом, як і огірки.
Розкачати лист лаваша, в разі потреби краю обрізати, зробивши їх рівними. За допомогою ножа змастити весь лист вершковим сиром з одного боку.
По черзі рядами розкласти начинку – огірки і рибу. Посипати зверху зеленню.
Скрутити лаваш в трубочку. Рулет з лаваша з сьомгою готовий!
Щоб він не підсихав і не вбирав в себе запахи, варто його обмотати харчовою плівкою або загорнути в пакет.
Дати рулету з лаваша з сьомгою і огірками просочитися, поставивши в холодильник як мінімум на 3 години. Нарізати не надто тонкими шматочками близько 3 сантиметри кожен.
Викласти на блюдо і подавати до столу.
Смачного!
[key ] [/ key]