Захотілося здивувати своїх домочадців смачним і ароматним варенням з цитрусових фруктів? Тоді саме час приготувати апельсинове варення в мультиварці. Саме завдяки мультиварці апельсини зберігають корисний вітамін С, а аромат і смак не залишить байдужим жодного гостя. Апельсинове варення, розлите в стерилізовані банки, зберігається довго, а якщо такий приголомшливий джем, бурштинового кольору, розлити в красиву ємність, то вийде оригінальний презент для будь-якого свята.
Складові:
- 1 кг апельсинів
- 1 кг цукру
- сік 1/2 лимона
- 100-150 мл води
Приготування апельсинового варення в мультиварці
Саме трудомістке в процесі приготування варення з апельсинів – це їх чистка. Необхідно не тільки позбутися від шкірки, а й очистити м’якоть від плівок і прожилок. Тільки тоді варення вийде дуже ароматним і солодкими.
Очищену м’якоть можна відразу ж викладати в чашу мультиварки, разом з соком, що виділився.
Тепер вийшла апельсинову масу засипати цукром і перемішати. Залишити на 1 годину, поки м’якоть не дасть ще більше соку. Після цього і можна буде приступити до кип’ятіння.
Додати до апельсинів сік половини лимона, знову все перемішати і поставити варити майбутнє варення в режимі «жарка / випічка» на 30-40 хвилин. На першому етапі лише необхідно дочекатися моменту поки варення закипить, тому кожна мультиварка справляється із завданням за різний час.
Як тільки апельсинова маса закипить, відключити її і дочекатися поки вона повністю охолоне і трохи загусне. Потім знову закип’ятити / остудити, і так виконати 4-5 разів. Весь цей процес в середньому займає від 3-4 годин.
Баночки, в яких буде зберігатися варення, стерилізуються заздалегідь.
Після чого, коли варення буде досить густим, воно гарячим розливається по банках і закривається залізними або капроновими кришками.
Варення з м’якоті апельсинів готово! Всім смачного!
- Варення з айви
- Апельсинове варення в мікрохвильовці
- Варення з чорноплідної горобини
- Сирний пудинг в мультиварці