Хліб всьому голова. Але все, звичайно, починається набагато раніше, а саме, в той момент, коли господиня вирішить спекти хліб самостійно. І якщо відійти від щоденної рутинної приготування їжі і подивитися під іншим кутом, то можна побачити щось більше. Приготування хліба на кшталт таїнства – замішування тіста, випікання, радість від того, що вийшло. Цей процес несе величезну енергетику добра, миру і хороших емоцій в будинок. Адже тісто не замішують в поганому настрої, це завжди суцільний позитив. Внесіть більше світла в свій будинок, спробуйте зробити хліб, за кольором нагадує сонечко і за смаком здатному викликати посмішку. Кукурудзяний хліб з начинкою з помідорів, бринзи, сиру і маринованого перцю.
Спосіб приготування: в духовці.
склад інгредієнтів
- пшеничне борошно 450-500 г
- кукурудзяна мука 100-120 г
- кефір + молоко (або просто кефір) 370 мл
- сіль 2 ч. л.
- цукор 2 ст. л.
- масло вершкове 20 г
- масло рослинне 2 ст. л.
- дріжджі 2 ч. л.
- куркума 1 ч. л.
для начинки:
- сир 200 г
- помідор
- бринза 150 г
- маринований перець порізаний 6 столових ложок.
приготування
Візьміть невелику посуд, наприклад чашку. Всипте вказану кількість дріжджів.
Влийте невелику кількість води, стільки, щоб дріжджі змогли розчинитися, перемішайте і залиште на 5 хвилин. У вас повинна вийти рідина «дріжджового кольору».
Кефір влийте в посуд, в якій збираєтеся замішувати тісто. Сюди ж додайте дріжджі. Рецепт передбачає використання кефіру або суміші кефіру і молока, вибирайте виходячи з продуктів, які є в наявності.
Тепер додайте сіль.
Всипте цукор і куркуму. Добре перемішайте.
Додайте м’яке вершкове масло, а також рослинна. Якщо у вас є тільки в наявності рослинне масло, можете використовувати його.
Додайте кукурудзяну муку. В даному рецепті використовується кукурудзяна крупа (як манка), також можна використовувати звичайну кукурудзяну муку, різниці великої не буде, навпаки, з цим варіантом буде навіть легше.
Кефірну суміш і кукурудзяну муку добре перемішайте.
Почніть додавати пшеничне борошно. Не сипте її всю відразу, краще розділіть на кілька частин.
Кожну порцію борошна перемішуйте ложкою і дивіться, як створюється щільність. Вам може знадобитися менша кількість, ніж вказано в рецепті.
Під кінець замісіть тісто руками, перекладіть на стіл і продовжуйте місити близько 5-7 хвилин.
Перекладіть тісто в ємність, в якій проводився заміс, прикрийте серветкою і відправте в тепле місце, щоб воно підійшло. Зазвичай вам знадобитися 30-60 хвилин, в залежності від температури і дріжджів.
Поки підходить тісто можна приготувати начинку. Для цього помідори і бринзу наріжте кубиками.
Коли тісто підійде, обімніть його. Перекладіть на стіл і розкачати тонкий пласт.
Розкладіть сир по центру і посипте сіллю і чорним перцем.
Викладіть поверх помідори, маринований перець і бринзу.
Зберіть краю тесту в мішечок і зафіксуйте.
Для красивого зовнішнього вигляду, покладіть хліб швом вниз.
Випікайте кукурудзяний хліб із сиром і овочами при 180 градусах Цельсія до рум’яної скоринки зверху і аромату, який почне поширюватися по кухні.
- Примітка:
- Для начинки можна використовувати будь-які продукти, які є вдома. Свіжі і мариновані овочі, куряче м’ясо, бекон і різні види сирів.
- Також з додаванням кукурудзяного борошна можна приготувати смачні кукурудзяні млинці.