Важко собі уявити стіл російської людини без солінь. Рецепт малосольних огірків в пакеті має кілька переваг: готуються огірки швидко, виходять смачними і ароматними, приготувати їх можна не тільки вдома, а й на природі.
Соковиті, важкі малосольні огірочки – хто з нас їх не любить? Ця сама бажана закуска на столі не тільки під гарніри з картоплі, круп і т.д., а навіть і під міцні напої! А ви зможете приготувати огірки за 5 хвилин так, щоб за 2 години проведення в холодильнику вони наситилися ароматом і придбали малосольний смак? Ні ?! Тоді цей рецепт спеціально для вас!
Рецепт припаде до смаку і тим, хто виїжджає на пікнік, а соління заздалегідь не встиг купити або приготувати. Змішайте всі необхідні компоненти, укладіть в пакет, потрясіть і захопіть з собою. Поки доїдете до пункту призначення, поки підсмажити шашлик, приспіють і свіжесоленою хрусткі огірки.
Для приготування швидких малосольних огірків вибирайте плоди молоді, невеликі, з тонкою шкіркою. Такі огірки швидше просоляться і вийдуть смачнішими. Якщо ви придбали зрілі плоди – не турбуйтеся, просто зніміть з них шкірку і соліть в пакеті запропонованим способом.
Складові:
- свіжі огірки – 500 г
- сіль – 1 ст.л.
- цукровий пісок – 1 ст.л.
- часник – 2-3 зубчики
- хрін – 1 лист
- кріп – 1-2 парасольки.
Спосіб приготування
- Плануючи приготувати, таким чином, більшу кількість овочів – збільште весь склад інгредієнтів в залежності від ваги огірків. Перш за все, ретельно промийте огірки в воді. Зріжте хвостики з обох сторін і викладіть в ємність.
- Очистіть зубчики часнику і дрібно їх наріжте. За бажанням – пропустіть через прес.
- У щільний пакет, яка не порветься при перемішуванні, викладіть огірки.
- Слідом всуньте промитий лист хрону і всипте подрібнений часник.
- Потім додайте сіль і цукровий пісок. Якщо любите солоні огірки, то подвійте норму солі.
- Останніми в пакет помістіть парасольки кропу.
- Упакуйте пакет з огірками і спеціями, зав’язавши або замотавши. Перемішайте все вміст між собою, щоб всі спеції як слід, огорнули огірки. Пакет помістіть в холодильник на 2-3 години, не розв’язуючи його. Протягом цього часу вам необхідно буде ще кілька разів перетерти його вміст. Якщо ви готуєте швидкі малосольні огірки на дачі або на пікніку, можна обійтися і без холодильника. Але, справедливості заради варто відзначити, що в холодному вигляді огірочки, без сумніву, смачніше.
- Коли вказаний час пройде, дістаньте пакет з холодильника і насолоджуйтеся відмінним смаком малосольних огірочків, хрустячи ними з превеликим задоволенням. Вибір відповідного гарніру залишаємо за вами.