Пропоную цікаву інтерпретацію популярного страви – рецепт гарбузового коржів на дріжджовому тесті з медом. Коржі виходять ніжно-золотистими і рум’яними, схожими на сонечко.
Смачні рум’яні дріжджові коржі з гарбузом, коли смажаться, наповнюють будинок таким чудовим ароматом, що хочеться швидше спробувати. А завдяки гарбузовому пюре вони виходять дуже яскравими і апетитними. Крім того, коржі залишаються такими ж м’якими і на другий день. І ще однією особливістю цієї страви є те, що замість цукру в тісто додається золотистий ароматний мед.
Складові:
- гарбуз – 500 г
- борошно пшеничне вищого сорту – 600 г
- дріжджі сухі хлібопекарські – 1 ч. л.
- мед рідкий – 2 ст. л.
- оливкова олія – 1 ст. л.
- сіль – 1 ч. л.
- олія соняшникова – для смаження коржів.
Спосіб приготування:
Гарбуз звільніть від насіння, очистіть від шкірки, вимийте і наріжте кубиками зі стороною 1-1,5 см.
Розігрійте духовку до 200 ° C. Викладіть шматочки гарбуза на деко.
Запікайте протягом 20-30 хвилин до готовності або, іншими словами, до м’якості. Час перебування гарбуза в духовці залежить від її сорту.
Помістіть гарбуз в чашу блендера і подрібніть до стану пюре.
В чашу хлібопічки налийте оливкова олія і мед.
Всипте сіль.
Додайте гарбузове пюре.
Засипте просіяне борошно.
У гірці борошна зробіть поглиблення. У нього покладіть дріжджі.
Вставте чашу в хлібопіч, закрийте кришку і встановіть режим «Приготування тесту». Через 1 год 30 хвилин тісто для коржів буде готово.
Вийміть його на обробну дошку і відріжте кілька шматочків. Розміри шматочків можуть бути довільними, головне, щоб вони були однаковими. До речі, дошку борошном не посипайте, так як тісто зовсім не липне.
Розкачайте кожну скибочку тесту в круглий коржик завтовшки 3-4 мм. Зробіть по периметру зубчики ножичком для чебуреків.
Розігрійте в сковороді рослинне масло і обсмажте коржі з обох боків до золотистого кольору.
- Коржі з дріжджового тіста готові. Викладіть їх стопкою на тарілку і подавайте до столу. Дуже гарні вони зі сметаною, особливо домашньої. Якщо вам протипоказано жирне, можете сметану замінити нежирним йогуртом. Прекрасно доповнить смак кисленький джем або варення, наприклад сливове, вишневе або порічкове.
Господині на замітку:
- Тісто не обов’язково замішувати в хлібопічки. Це можна зробити і вручну. У просіяне борошно всипте дріжджі і добре перемішайте. Додайте сіль, оливкова олія, мед і гарбузове пюре. Замісити еластичне тісто. Зробіть з тіста кулю, покладіть в мисочку і поставте в тепле місце на 1 годину, щоб тісто вдвічі збільшилася. А далі все як описано вище.
- Колір коржів залежить від сорту гарбуза. З яскраво-помаранчевої гарбуза випічка вийде більш ошатною.
- Також вам сподобаються плацинди з гарбузом – коржі національних кухонь Молдавії і Болгарії.