Я пробувала різні свекольники і зібрала цілу колекцію улюблених рецептів. Але коли на вулиці майже 30 градусів спеки, я можу їсти цей суп тільки із зелені та овочів.
Холодний борщ з бадиллям – смачне літнє перша страва. Його готують в спекотні дні, щоб відчути свіжість і сповна їй насолодитися. Рецептів такого холодного супу багато, і кожна господиня готує його на свій лад. Однак ніхто не буде сперечатися, що смачніше і корисніше виходить борщ зі свіжої бадилля та інших видів зелені.
Традиційно готують його на квасі, кефірі або сметані, додаючи відварену картоплю чи яйця. Але будь-який з цих інгредієнтів можна замінити на той, який більше вам до смаку, наприклад: редис, свіжий зелений горошок, огірки і т.д. Літній борщ по-домашньому – дуже соковите блюдо з великої кількості зелені. А так як цей варіант готується без м’яса і яєць, то підійде навіть тим, хто дотримується дієти або піклується про здорове харчування.
Складові:
- сметана – 50 мл
- вода – 200 мл
- невеликий редис – 5-6 шт.
- огірок – 1 шт.
- стручки свіжого гороху – 10 шт.
- бурячиння – 1 пучок
- зелена цибуля – 2-3 стебла
- зелень за смаком
- сіль за смаком.
Як приготувати:
Промийте невеликий редис і відріжте у кожного коренеплоду хвостики. Потім наріжте його слайсами і викладіть в порційну тарілку або піалу. Якщо дрібні коренеплоди відсутні, то можна скористатися і великим овочем.
Огірок також промийте і обріжте з овоча хвостики. Наріжте його кубиками і всипте в ємність. За бажанням можна зняти жорстку шкірку Овочечистка відразу перед нарізкою.
Промийте бурякове бадилля і обдайте її окропом – це зменшить жорсткість листя. Наріжте стрічками і додайте до решти продуктів. До речі, можна заморозити бурякове бадилля на зиму.
Очистіть горохові стручки, висипаючи горошини на нарізане бадилля. Додайте за смаком сіль.
Подрібніть промиту зелень. Сметану розведіть охолодженою кип’яченою водою і залийте її в ємність. Акуратно перемішайте і посипте зверху подрібненою зеленню. Борщ можна злегка поперчити за смаком, якщо ви любите легкий гострий смак страви.
- Подавайте блюдо до столу охолодженим. Приємного вам апетиту!
Для тих, хто стежить за фігурою:
- Калорійність цього блюда дуже низька – близько 35 ккал на 100 г. Тобто повноцінна порція – трохи більше 200 ккал. Тому можна сміливо включати в раціон всім, хто хоче залишатися струнким. Якщо потрібно ще зменшити каллоража – замініть сметану нежирним кефіром.