Напевно багатьох здивує, що з гречки можна готувати не тільки другі страви, а й приголомшливі десерти. Цього разу пропонуємо поласувати гречаним печивом з сиром і журавлиною, в якому немає ні краплі жиру.
Чай налитий, і хочеться печива, смачного і корисного ?! Тоді переконливо наполягаю, придивитися до цього рецепту – гречаним печінкою з сиром. Готуватися дуже швидко, навіть чай не встигне охолонути. М’яке за своєю структурою, має приємний, легкий гречаний присмак, вабить своїм виглядом ягідка журавлини в серединці … І увагу, в ньому немає ні грама масла! Їж із задоволенням і талії нічого не загрожує. Тісто виходить пластичним, слухняним, не розпливається на деку. Рекомендую приготувати відразу дві порції печива з гречаних пластівців, оскільки з досвіду знаю, що ласощі зникає зі столу миттєво.
Складові:
для тесту:
- гречані пластівці – 90 г
- сир – 180 г
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- борошно пшеничне II-го сорту – 2 ст. л.
- цукор – пісок – 70 г
- мед натуральний – 1 ст. л.
- яйце куряче – 1 шт.
для прикрас:
- журавлина свіжозаморожена – 11 шт.
приготування:
- У чашку відповідного розміру викласти сир, якій при необхідності потрібно перетерти ложкою або подрібнити за допомогою погружного блендера. Сир повинен бути без грудочок.
- У чашку з сиром додати гречані пластівці, цукор – пісок, натуральний мед, яйце, просіяти борошно, перемішану заздалегідь з розпушувачем, ретельно перемішати ложкою до однорідної маси і залишити на 15 хвилин. Тісто виходить густе, липке.
Гречані пластівці виготовляють із зерен гречки шляхом розплющування або різання тонкими пластинами, при якому зберігаються всі її корисні властивості.
- Деко застелити пергаментом для випічки.
- Приготоване печиво розділити на 11 рівних частин, по близько 40 грам кожна. Якщо Ви хочете отримати печиво дрібнішого розміру, зменшіть порцію тесту, необхідного для одного печива.
- З кожної частини тесту за допомогою припудрених борошном руками сформувати кулю, укласти на деко, застелене пергаментом і злегка приплюснути, утворюючи корж. Якщо Ви не хочете бруднити руки, сформуйте печива за допомогою великої ложки. Укладайте печива на деко на деякій відстані один від одного, з огляду на, що вони зовсім трохи розпливаються при випічці.
- Кожне печиво прикрасити ягодами журавлини, не розморожуючи їх.
- Деко з формованим печивом відправити в духовку, розігріту до 180 градусів, і випікати близько 20 хвилин до готовності і зарумянивания.
- Готове печиво вийняти з духовки, остудити, викласти як на фото. Смачного! Приєднуйтесь і ви до чаювання у сімейного вогнища!
Господині на замітку:
- Журавлину в рецепті можна замінити чорницею, вишнею без кісточки або смородиною.