500 рецептів
Складні рецепти

Томатний соус з корнішонами і цибулею – рецепт з фото

by admin 26 Листопада, 2017 No Comments

Багато другі страви просто немислимі без томатного соусу. Соус на основі томатної пасти і корнішонів додасть приємну соковитість і неповторний смак риби, м’яса або макаронів.

Томатний соус по-італійськи, приготований з даного рецептом, можна віднести до категорії кисло-солодких соусів. Солодкість йому надає мед, який в ньому міститься невеликій кількості, а кислоту – мариновані корнішони і томатна паста.

Шматочки маринованих огірочків додають соусу прянощі і приємно хрумтять на зубах. І завершує смакову мелодію мелений солодкий перець, який покращує не тільки смак, але і колір соусу. Якщо ви любитель гостренького, сміливо додайте до списку інгредієнтів гострий чорний перець або перець чилі. Такий соус відмінно підійде для спагетті або шашликів. Відмінна альтернатива домашньому кетчупу.

Італійський томатний соус з корнішонами

Складові:

tomatniy-sous-kornishon-1

  • рослинне масло (рафінована) – 25 г
  • ріпчаста цибуля – 74 г (1 шт.)
  • томатна паста – 175 г
  • мариновані корнішони – 63 г (8 шт.)
  • мед – 1 ч.л.
  • вода – 250 мл
  • мелений солодкий перець – 1 ч. л.
  • сіль за смаком.

Рецепт приготування

  1. Дрібно наріжте цибулю. Постарайтеся нарізати цибулю так дрібно, як тільки зможете, щоб розмір кубиків не перевищував 3 мм. Пасеруйте цибулю до прозорого стану протягом 3 хв. Під час пасерування цибулю частково карамелізується за рахунок власного цукру, який в ньому міститься. Коли цибуля в сковороді стане м’яким і прозорим, додайте до нього мед. Лук з медом тушкуйте ще 2 хв. Мед буде сприяти ще більшій карамелизации лука.
  2. tomatniy-sous-kornishon-2Влийте в сковороду з цибулею томатну пасту, тушкуйте цибулю з томатною пастою ще 3 хв., Потім влийте в сковороду половину вказаної в рецепті об’єму води (125 мл).
  3. tomatniy-sous-kornishon-3Доведіть томатний соус до кипіння і додайте мелений солодкий перець.
  4. tomatniy-sous-kornishon-4Влийте в соус другу половину води (125 мл), ще раз доведіть до кипіння, зніміть сковороду з плити і додайте в готовий соус дрібно нарізані корнішони.
  5. Томатний соус з корнішонами готовий, залишилося відварити спагетті і полити їх цим соусом. Відмінна ідея – захопити італійський томатний соус на природу і полити їм готовий шашлик. Такий соус може зберігатися в холодильнику 3-4 дні.

Італійський томатний соус з корнішонами

Господині на замітку:

  • Пассеровка відрізняється від смаження тим, що вона триває не надто довго і здійснюється при більш низькій температурі, ніж жарка, а саме, при 120 градусах. Пасеруванні зазвичай піддаються овочі, найчастіше – цибуля. Під час пасерування на поверхні овочів не утворюється корочка, овочі просто розм’якшуються.
  • Замість томатної пасти в соус можна покласти консервовані томати у власному соку (500 мл разом з соком). В цьому випадку соусу вийде більше, і він буде менш кислим.
  • Замість корнішонів в соус можна покласти шматочки маринованих грибів.

Домашній томатний соус з додаванням маринованих корнішонів

Інші рецепти:

Напій з шкірки ананаса

Як зварити український борщ - справжній покроковий рецепт з фото

Юшка з сома в домашніх умовах - рецепт з фото крок за кроком

Домашнє печиво з пісочного тіста c какао - рецепт

  • Previous Смачний і м’який шашлик зі свинини на мінеральній воді7 років ago
  • Next Запечена курка по-східному – оригінально і смачно7 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки