А чи не бажаєте побалувати себе м’ясним делікатесом зі східним колоритом? Запечіть курку в духовці з імбиром, часником, орегано і соєвим соусом, і тоді східна казка стане бувальщиною!
Курка, запечена по-східному – прекрасний доказ того, що в приготуванні цієї усіма улюбленої птиці немає межі досконалості. Ось і ще один рецепт хочеться вам запропонувати, слідом за різдвяної куркою. Приготована курка виходить дуже соковитою з блискучою світло-коричневою скоринкою. Поєднання часнику, імбиру, орегано і чорного перцю робить звичний для нас смак запеченого м’яса екзотично-східним. Мед вносить солодку нотку і додає блиск шкірці під час запікання. А найголовніша східна приправа – соєвий соус чудово доповнює загальну композицію, наповнюючи блюдо чудовим ароматом і пікантним смаком.
Складові:
- курка вагою 1,5 кг – 1 шт.
- мед рідкий – 2 ч. л.
- корінь імбиру – 2 см
- часник – 4 зубчики
- соєвий соус – 100 мл
- олія соняшникова – 3 ч. л.
- орегано мелений – 1 ч. л.
- перець чорний мелений – за смаком
- сіль за смаком
- вода – 200 мл.
Спосіб приготування:
Розігрійте духовку до 180 ° C. Повністю размороженную курку ретельно вимийте і висушіть паперовими рушниками. Натріть птицю сіллю і чорним перцем свіжомеленим з усіх боків.- Скориставшись кондитерської пензликом, змастіть глибоке деко або жароміцних форму 1 ч. Л. соняшникової олії. Викладіть курку вниз грудкою. І за допомогою тієї ж пензлика змастити птицю медом.
- Посипте меленим орегано.
- Імбир очистіть від шкірки, а часник від лушпиння. Дрібно наріжте.
- У сковороді розігрійте залишився соняшникова олія – 2 ч. Л. Викладіть подрібнені часник і імбир і обсмажте їх протягом 3-х хвилин.
- Влийте соєвий соус.
- Додайте воду і продовжуйте готувати на маленькому вогні 10 хвилин.
- Акуратно полийте курку отриманим соусом і щільно закрийте харчовою фольгою. Надішліть деко в духовку і запікайте птицю протягом 1 години.
- Після цього форму з куркою вийміть з духовки і видаліть фольгу. Температуру збільште до 200 ° C і готуйте курку ще 30 хвилин.
- Курка, запечена по-східному готова. Перекладіть її на велике блюдо і прикрасьте на свій смак. Для оформлення можете використовувати листочки петрушки, часточки помідора, скибочки солодкого перцю, а для любителів гострих відчуттів – тоненькі колечка перцю чилі. Ще чудово виглядають як прикраса горошини рожевого перцю і колечка зеленої цибулі. А як гарнір ідеально підійде ніжне повітряне картопляне пюре.
Господині на замітку:
- Можете спробувати запекти курку разом з гарніром всередині. Відваріть невелику кількість рису до напівготовності, додайте сиру моркву, подрібнену кубиками, пару столових ложок родзинок. Перемішайте інгредієнти, посоліть, присмачити спеціями. Наповніть черевце курки цієї начинкою перед тим, як ставити її в духову шафу. Рис, запечений всередині курки, виходить соковитим, ароматним, розсипчастим. Замість родзинок в начинку можна додати шматочки грибів – тут справа смаку.