500 рецептів
М'ясні рецепти

Тефтелі з брокколі – Покроковий рецепт з фото

by admin 14 Вересня, 2017 No Comments

Сьогодні пропонуємо приготувати ситні і соковиті м’ясні тефтелі з брокколі і рисом, які стануть відмінним обідом або вечерею для всієї родини. Фарш для цього рецепта можна вибрати будь – свинячий, як у нашому випадку, класичну суміш свинини і яловичини, або зовсім приготувати дієтичний варіант з індичкою або курячим філе. Рецепт, напевно, сподобається зайнятим господаркам, у яких кожна хвилина на рахунку, адже основний процес відбувається в духовці, що значно економить час.

Інгредієнти для приготування м’ясних тюфтельок з брокколі (12-14 шт.):

  • свинячий фарш – 500 г
  • брокколі – 220 г
  • рис – 50 г
  • цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • морква – 2 шт.
  • яйце куряче – 1 шт.
  • томатна паста – 1,5 ст. л.
  • вода – 400-500 мл
  • сіль, перець – за смаком
  • рослинне масло

тефтелі з брокколі - інгредієнти

Рецепт приготування тюфтельок з брокколі в духовці:

Починаємо процес приготування з брокколі, для рецепта підійде як свіжа капуста, так і заморожена. Якщо використовуєте свіжу, то її потрібно добре промити і розібрати на суцвіття, брокколі заморожена ніяких попередніх маніпуляцій не вимагає (розморожувати не треба).

У невеликій каструлі розігріваємо воду і кидаємо брокколі в окріп, варимо кілька хвилин, потім дістаємо і обдаємо холодною водою, відкидаємо на друшляк. Залишаємо відварену капусту до повного охолодження.

брокколі

Поки брокколі остигає, займемося іншими овочами. Очищаємо і промиваємо моркву з цибулею, далі рубаємо цибулю маленькими кубиками, моркву тремо на крупній тертці.

цибулю і моркву

Остигнула капусту рубаємо ножем на дрібні шматочки.

брокколі

Розігріваємо сковороду з ложкою олії і обсмажуємо моркву з цибулею до м’якості.

смажена морква з цибулею

Тепер переходимо безпосередньо до тефтелі: змішуємо в глибокій мисці м’ясний фарш, подрібнену брокколі, промитий рис (зверніть увагу – рис додається сирої), також вбиваємо яйце.

фарш брокколі рис

Ретельно перемішуємо масу, додавши сіль і перець за смаком.

м'ясний фарш

На дно вогнетривкої форми викладаємо обсмажену моркву з цибулею рівномірним шаром, а зверху кладемо тефтелі з брокколі – формуємо їх невеликими, змочуючи руки у воді.

тефтелі з брокколі

Томатну пасту розвести в гарячій воді і заливаємо одержаним складом тефтелі. Накриваємо форму кришкою або листом фольги. Відправляємо в розігріту духовку (200 градусів) на 25-30 хвилин.

тефтелі з брокколі в томаті

Через півгодини кришку/знімаємо фольгу і тримаємо страву в духовці ще близько 20 хвилин до готовності.

тефтелі з брокколі в духовці

Соковиті тефтелі з брокколі готові! Подаємо блюдо гарячим, з гарніром на свій розсуд.

тефтелі з брокколі

Смачного!

Інші рецепти:

Запечена курка по-східному - оригінально і смачно

Рулет зі свинячої рульки в мультиварці - Покроковий рецепт з фото

Котлети з яйцем всередині - Покроковий рецепт з фото

Свинина з часником і горіхами в духовці - Покроковий рецепт з фото

Яловичі котлети на пару в мультиварці - Покроковий рецепт з фото

Гуляш зі свинини з грибами - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Шоколадний чізкейк – рецепт з фото покроково8 років ago
  • Next Соус ткемалі з аличі – рецепт на зиму – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли