Сьогодні пропонуємо приготувати ситні і соковиті м’ясні тефтелі з брокколі і рисом, які стануть відмінним обідом або вечерею для всієї родини. Фарш для цього рецепта можна вибрати будь – свинячий, як у нашому випадку, класичну суміш свинини і яловичини, або зовсім приготувати дієтичний варіант з індичкою або курячим філе. Рецепт, напевно, сподобається зайнятим господаркам, у яких кожна хвилина на рахунку, адже основний процес відбувається в духовці, що значно економить час.
Інгредієнти для приготування м’ясних тюфтельок з брокколі (12-14 шт.):
- свинячий фарш – 500 г
- брокколі – 220 г
- рис – 50 г
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- морква – 2 шт.
- яйце куряче – 1 шт.
- томатна паста – 1,5 ст. л.
- вода – 400-500 мл
- сіль, перець – за смаком
- рослинне масло
Рецепт приготування тюфтельок з брокколі в духовці:
Починаємо процес приготування з брокколі, для рецепта підійде як свіжа капуста, так і заморожена. Якщо використовуєте свіжу, то її потрібно добре промити і розібрати на суцвіття, брокколі заморожена ніяких попередніх маніпуляцій не вимагає (розморожувати не треба).
У невеликій каструлі розігріваємо воду і кидаємо брокколі в окріп, варимо кілька хвилин, потім дістаємо і обдаємо холодною водою, відкидаємо на друшляк. Залишаємо відварену капусту до повного охолодження.
Поки брокколі остигає, займемося іншими овочами. Очищаємо і промиваємо моркву з цибулею, далі рубаємо цибулю маленькими кубиками, моркву тремо на крупній тертці.
Остигнула капусту рубаємо ножем на дрібні шматочки.
Розігріваємо сковороду з ложкою олії і обсмажуємо моркву з цибулею до м’якості.
Тепер переходимо безпосередньо до тефтелі: змішуємо в глибокій мисці м’ясний фарш, подрібнену брокколі, промитий рис (зверніть увагу – рис додається сирої), також вбиваємо яйце.
Ретельно перемішуємо масу, додавши сіль і перець за смаком.
На дно вогнетривкої форми викладаємо обсмажену моркву з цибулею рівномірним шаром, а зверху кладемо тефтелі з брокколі – формуємо їх невеликими, змочуючи руки у воді.
Томатну пасту розвести в гарячій воді і заливаємо одержаним складом тефтелі. Накриваємо форму кришкою або листом фольги. Відправляємо в розігріту духовку (200 градусів) на 25-30 хвилин.
Через півгодини кришку/знімаємо фольгу і тримаємо страву в духовці ще близько 20 хвилин до готовності.
Соковиті тефтелі з брокколі готові! Подаємо блюдо гарячим, з гарніром на свій розсуд.
Смачного!