Сьогодні ми пропонуємо урізноманітнити звичайні котлети і приготувати їх з яйцем всередині. При цьому варене яйце буде не просто загортатися в фарш, а попередньо фарширований сиром. Це, звичайно, дещо ускладнить процес приготування, але зате і смак котлет стане яскравішим і цікавішим. Спробуйте і оцініть котлети з яєчною начинкою!
Інгредієнти для приготування котлет з яйцем всередині (на 4 великі котлети):
- фарш м’ясний – 400 г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- яйця курячі (дрібні) – 5 шт.
- майонез – 2 ч. л.
- сир тертий – 50 г
- зелень свіжа – 40 г
- борошно – 2-3 ст. л.
- часник – 1-2 зубчики
- паприка мелена – 1 ч. л.
- сіль, перець – за смаком
- рослинне масло – для смаження
Готуємо котлети з яйцем всередині – рецепт з фото:
До фаршу (можна взяти будь -) додаєте подрібнений блендером цибулю, одне яйце і сіль з перцем за смаком. Перемішуєте котлетний фарш до однорідності і забираєте на час в холодильник.
Варіть круто чотири яйця, охлаждаете, опустивши в холодну воду, і звільняєте від шкаралупи. Потім разрезаете кожне яйце на дві половинки.
Дістаєте жовтки і складаєте їх в окрему чашку. Разминаете жовтки виделкою, потім додати тертий сир, майонез і розчавлений пресом часточку часнику. Перчіть і злегка подсаливаете. Потім все це добре перемішуєте. Повинна вийти однорідна маса.
Цієї яєчно-сирною масою наповнюєте білки. Начинка не повинна бути вище країв білка. З’єднують попарно начинені половинки, повертаючи яйцю первісну форму. Потім рубайте дрібно зелень, додати її до решти начинки і перемішуєте.
Починаєте формувати котлети з яйцем всередині. Фарш дістаєте з холодильника і ділите на чотири частини, тоді всі котлети вийдуть однакового розміру. Берете невеликий шматок харчової плівки і викладаєте на ньому коржик з фаршу. Потім по фаршу розподіляєте суміш начинки з зеленню і кладете по центру фаршированої яйце, як показано на фото.
Берете плівку за краї і стягуєте їх один до одного. Фарш, піднімаючись слідом за плівкою, охоплює яйце з усіх боків. Закріплюєте котлети з яйцем всередині руками і розгортаєте плівку. Все, котлета з начинкою сформована.
Потім котлети слід відразу ж закріпити в борошняній паніровці. Для цього в борошно додати паприку, перемішуєте і обваливаете їх в отриманій суміші з усіх боків.
Викладіть котлети з яйцем всередині на прогріту з маслом сковороду і смажите на середньому вогні до рум’яності. У процесі смаження періодично перевертаєте котлети, щоб вони вкрилися рум’яною скоринкою зі всіх сторін. Так, котлети виходять досить великі за розміром, але слід пам’ятати, що всередині знаходиться яйце, тому в процесі обсмажування вони повністю доходять до готовності і не вимагають додаткової теплової обробки.
Подаєте блюдо гарячим. Можна з улюбленим гарніром, а можна просто з салатом і зеленню. Все, смачні і оригінальні котлети з яйцем всередині готові!
Смачного!