500 рецептів
М'ясні рецепти

Свинина з часником і горіхами в духовці – Покроковий рецепт з фото

by admin 29 Серпня, 2017 No Comments

Дуже важко встояти перед спокусою поласувати ще одним шматочком запеченої свинини за цим рецептом. Це чудова м’ясна закуска, її можна подавати як нарізку, приміром, на святковий стіл, або ж смачно доповнювати нею буденне меню. Запечене м’ясо з часником в духовці по цьому рецепту виходить неймовірно ароматним, в ній присутня своя родзинка у вигляді горіхового шлейфу, пікантності часнику і дивовижною соковитості свинини.

Інгредієнти для приготування м’яса з часником в духовці:

  • свинина – 1 кг
  • волоські горіхи – 5-6 шт.
  • часник – 5-6 зубчиків
  • сіль – 1 ст. л.
  • перець чорний мелений – 1 ч. л.

свинина з часником в духовці - інгредієнти

Рецепт приготування свинини з часником в духовці:

Підготувати «начинку» для м’яса: ножем або вручну очистити часник і розколоти волоські горіхи. Змішати сіль з перцем, можна також використовувати інші спеції на свій смак. Зубчики часнику, якщо вони великі, перерізати на 3-4 частини, горіхи теж розрізати на шматочки.

часник і волоські горіхи

Промите і просушену м’ясо натерти сумішшю солі і перцю. До речі, дуже рекомендується використовувати морську сіль (або йодовану). Залишити свинину в спеціях на 1 годину (а по можливості на ніч). Варто уточнити, для запікання в духовці м’ясо слід ретельно вибирати. Це повинен бути цілісний шматочок з невеликою кількістю жиру.

м'ясо

Після чого зробити надрізи зверху на шматку м’яса, повинна вийти своєрідна «сіточка», в кожен квадратик якої слід заштовхати шматочок горіха та часнику.

свинина з часником і горіхами

Загорнути свинину з часником і горіхами в пергамент. Між тим, можна скористатися фольгою або спеціальним рукавом для запікання.

свинина з часником в духовці

Запікати в гарячій духовці. Температура для запікання: 250С, час запікання: 1 годину 20 хвилин.

з часником свинина запечена в духовці

Нарізати найкраще остиглу запечену свинину, тоді шматочки будуть акуратними, не будуть кришитися.

м'ясо з часником в духовці

Подбайте про таких додатках як хрін, гірчиця або кетчуп, вони підкреслять смак запеченого м’яса, ефектно доповнять його.

свинина з часником в духовці

Смачного!

Інші рецепти:

Котлети з яйцем всередині - Покроковий рецепт з фото

Гуляш зі свинини з грибами - Покроковий рецепт з фото

Запечена курка по-східному - оригінально і смачно

Яловичі котлети на пару в мультиварці - Покроковий рецепт з фото

Тефтелі з брокколі - Покроковий рецепт з фото

Рулет зі свинячої рульки в мультиварці - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Торт «Рижик» зі сметанним кремом – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Сирно-йогуртовий торт з вишнею (без випічки) – Покроковий рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли