Дуже важко встояти перед спокусою поласувати ще одним шматочком запеченої свинини за цим рецептом. Це чудова м’ясна закуска, її можна подавати як нарізку, приміром, на святковий стіл, або ж смачно доповнювати нею буденне меню. Запечене м’ясо з часником в духовці по цьому рецепту виходить неймовірно ароматним, в ній присутня своя родзинка у вигляді горіхового шлейфу, пікантності часнику і дивовижною соковитості свинини.
Інгредієнти для приготування м’яса з часником в духовці:
- свинина – 1 кг
- волоські горіхи – 5-6 шт.
- часник – 5-6 зубчиків
- сіль – 1 ст. л.
- перець чорний мелений – 1 ч. л.
Рецепт приготування свинини з часником в духовці:
Підготувати «начинку» для м’яса: ножем або вручну очистити часник і розколоти волоські горіхи. Змішати сіль з перцем, можна також використовувати інші спеції на свій смак. Зубчики часнику, якщо вони великі, перерізати на 3-4 частини, горіхи теж розрізати на шматочки.
Промите і просушену м’ясо натерти сумішшю солі і перцю. До речі, дуже рекомендується використовувати морську сіль (або йодовану). Залишити свинину в спеціях на 1 годину (а по можливості на ніч). Варто уточнити, для запікання в духовці м’ясо слід ретельно вибирати. Це повинен бути цілісний шматочок з невеликою кількістю жиру.
Після чого зробити надрізи зверху на шматку м’яса, повинна вийти своєрідна «сіточка», в кожен квадратик якої слід заштовхати шматочок горіха та часнику.
Загорнути свинину з часником і горіхами в пергамент. Між тим, можна скористатися фольгою або спеціальним рукавом для запікання.
Запікати в гарячій духовці. Температура для запікання: 250С, час запікання: 1 годину 20 хвилин.
Нарізати найкраще остиглу запечену свинину, тоді шматочки будуть акуратними, не будуть кришитися.
Подбайте про таких додатках як хрін, гірчиця або кетчуп, вони підкреслять смак запеченого м’яса, ефектно доповнять його.
Смачного!