Гуляш – це соковиті і надзвичайно ніжні на смак м’ясні шматочки в густій, ароматною підливі. Взагалі-то, гуляш – це угорське блюдо, яке входить в категорію густих супів. Але сучасні господині подають гуляш як друге блюдо, доповнюючи його будь-яким гарніром. Гуляш можна приготувати, використовуючи будь-який вид м’яса. Звичайно, в класичному варіанті гуляш гаситься з ніжною яловичини, але зі свинячої м’якоті або філе курки це страва виходить не менш смачним. Тут вже справа смакових уподобань. Наш же гуляш зі свинини, але з додаванням печериць. Соковиті гриби зроблять смак м’ясного гуляшу більш яскравим і цікавим. Спробуйте, і ваші близькі неодмінно оцінять такий варіант гуляшу.
Щоб приготувати гуляш з м’ясом і грибами потрібно:
- свинина – 700 г
- гриби (печериці) – 350-400 г
- цибуля – 2 головки
- томатна паста (густа) – 2-3 ст. л.
- часник – кілька зубчиків
- суміш пряних трав – 1 ч. л.
- спеції, перець і сіль – за смаком
Гуляш зі свинини з печерицями – рецепт з фото:
Починаєте приготування страви з нарізування грибів. Але перед нарізкою обов’язково якісно промиваєте печериці від забруднень і обсушиваете. Якщо гриби дрібні, то їх краще залишити цілими, середнього розміру, то можна розрізати на дві частини, якщо ж печериці дуже великі, як у нашому випадку, то можна поділити їх на чотири часточки.
Для приготування гуляшу з м’яса і грибів потрібно містка сковорода з високими бортами або казанок. Наливаєте невеликий обсяг рослинного масла і, виклавши підготовлені печериці, обсмажуєте їх до апетитної рум’яності.
Поки гриби проходять обжарку, нарізати свинячу вирізку крупноватыми шматочками подовженої форми.
Підрум’янені грибочки переносите в чашку, а на сковороду, долив за необхідності трохи олії, кидаєте свинину. Смажите м’ясні шматочки на високому вогні до рум’яності.
Коли м’ясні брусочки подрумянят свої боки, додаєте до них дрібно рубаний часник і нарізану кубиками цибулю. Продовжуєте смаження свинини, зменшивши вогонь до середнього. Смажите, постійно помішуючи, поки не підрум’яниться доданий цибулю.
Потім вливаєте воду, щоб вона покрила м’ясо, даєте масі покипіти на тихому вогні пару хвилин і додати томатну пасту, улюблені спеції для м’яса, мелений перець. Приправляете м’ясний гуляш за смаком сіллю. Перемішуєте і даєте м’яса потушиться на тихому вогні близько 10 хвилин.
А потім вносите обсмажені гриби. Гуляш зі свинини з печерицями перемішуєте і продовжуєте процес тихого тушкування до готовності м’яса, тобто поки воно не стане м’яким. За цей час лук практично повністю розвариться, додавши підливі густоти.
Ідеальним гарніром для цієї страви буде відварну картоплю в цілому або товченому вигляді, який обов’язково поливаєте при подачі густий і ароматною підливою. Гуляш зі свинини з грибами з підливою готовий!
Смачного!