У цьому рецепті ми пропонуємо приготувати ніжний і незрівнянно смачний рулет зі свинячої рульки. Такий рулет з легкістю замінить будь покупні ковбаси і копченості. Готується рулет з рульки в мультиварці, підійде навіть найпростіша модель з місткою чашею. Так, будуть потрібні деякі витрати по часу, але це просто дрібниці у порівнянні з кінцевим результатом. Рулет з рульки виходить ніжним і соковитим, адже всередину додатково загортаються шматочки моркви і куряче філе. Спробуйте, і цей м’ясний рулет підкорить вас своїм смаком!
Інгредієнти для приготування рулету з рульки в мультиварці:
- свиняча рулька – оптимальний вага 1,2 кг
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- куряче філе – 300 г
- вода – 2,5 л
- чорний перець – 6-8 горошин
- лавровий лист – 3-4 шт.
- цибулиння – 15 р
- часник – 4 зубчики
- сіль, гострі спеції, мелена паприка – за смаком
Рецепт приготування рулету з свинячої рульки в мультиварці:
Починаємо з підготовки самого рулету. Куряче філе розрізаємо вздовж на тонкі пласти і добре відбиваємо. Трішки присаливаем і щедро посипаємо меленою паприкою.
Очищену моркву розпускаємо на тоненькі смужки. Робимо це за допомогою овочечистки.
Тепер беремо рульку, вона повинна бути досить м’ясистою, і ретельно скоблим її ножем під струменем проточної води. Свиняча шкіра повинна посвітліти і стати більш м’якою. Потім добре заточеним ножем робимо розріз по шкірі вздовж кістки. Кость треба видалити, залишивши шкіру з жировим прошарком і м’якоттю.
Щоб рулет з рульки було легше закручувати, підрізаємо ножем опуклі шматки м’якоті, роблячи м’ясну поверхню більш рівномірною, і злегка відбиваємо. Потім натираємо кашкою з подрібненого часнику, а також сіллю і гострими спеціями.
Розподіляємо по м’якоті смужки моркви, як показано на фото.
Потім викладаємо курку.
І закручуємо рулет. Це найскладніша частина підготовки рулету, тому може знадобитися допомога помічника. Адже рулет зі свинячої рульки з куркою треба не просто закрутити, а ще міцно закріпити нитками.
Коли рулет буде закручений і скріплений нитками, можна приступати до підготовки спеціального відвару. У чашу мультиварки наливаємо належну кількість води. Додаємо добре промиту цибульне лушпиння, очищені головки цибулі, лаврові листочки і горошини чорного перцю. Включаємо програму «Мультиповар» з температурою 120 градусів і тривалістю – 10 хвилин.
В готовий цибульний відвар додаємо повну (навіть з верхом) ложку солі і опускаємо підготовлений рулет зі свинячої рульки в мультиварку. Ні цибулі, ні головки цибулі з відвару не дістаємо. Включаємо програму «Гасіння» з тривалістю – 3 години.
Готовий рулет з рульки акуратно дістаємо з цибулиння і даємо повністю охолонути. Навіть охолонувши, він залишається дуже м’яким і ніжним. Тому нитки поки не чіпаємо, а поміщаємо рулет на кілька годин в холодильник. Постоявши в холоді, рулет закріпить свої форми. Ось тоді і можна звільнити його від ниток.
Такий рулет зі свинячої рульки, приготований в мультиварці, виходить м’яким і дуже смачним.
Нарізаємо його тонкими скибочками і подаємо у вигляді нарізки або ж робимо бутерброди. У будь-якому випадку рулет довго не затримається, з’їдається він дуже швидко!
Смачного!