Хто не любить пироги? Швидше за все, таких немає. Так виходить, що у кожної господині є один-два перевірених рецепту випічки, в тому числі і пирогів, які вона постійно використовує. Це рецепти, які не підведуть і не піднесуть сюрприз. І, безсумнівно, дуже добре мати такі сімейні рецепти, але життя – штука довга, і хочеться іноді її чим урізноманітнити. Це стосується і звичної кулінарії.
Сметанний пиріг – старий рецепт, перевірений часом і як мінімум двома поколіннями. Але сучасне життя у всі вносить свої корективи, тому старі знайомі рецепти набувають нову подачу. Сьогодні це пиріг на сметані, який виготовлений в мультиварці.
Інгредієнти для приготування сметанного пирога в мультиварці:
- борошно пшеничне – 1,5 склянки
- цукор – 0,75 склянки
- сметана – 0,75 склянки
- масло вершкове (або маргарин) – 70 г
- яйця курячі – 2 шт.
- розпушувач – 1 ч. л.
- сіль – щіпка
- цукрова пудра – 1 ч. л.
Рецепт приготування пирога на сметані в мультиварці:
Яйця змішаємо зі сметаною і цукром, додати розтоплене масло. У даному рецепті масло можна замінити на маргарин, на смакових якостях пирога це не позначиться.
За допомогою міксера змішаємо інгредієнти до повного розчинення крупинок цукру в рідкої маси.
Потім введемо сухі інгредієнти. Слід просіяти борошно прямо в миску з рідкої складової тіста, додамо щіпку солі і розпушувач. Знову вдамся до допомоги міксера і доведемо тісто до однорідного стану.
Дістаємо чашу з мультиварки і перекладаємо в неї полужидкое тісто. Чашу нічим змащувати не потрібно, оскільки в тесті міститься велика кількість жирів (сметана, масло), які не дозволять пирога прилипнути до поверхні чаші.
Ставимо в чашу мультиварки. Тепер прийшла черга визначитися з режимом для випікання пирога на сметані. Якщо у вашій мультиварці є функція «випічка», то сміливо вибираємо її. Ще бажано вибрати температуру випікання (така функція є в мультиварка Philips hd3036/03 і в деяких інших). Ставимо температуру приготування 150-160 градусів і час приготування 40 хвилин. Закриваємо кришку мультиварки і чекаємо закінчення приготування.
Готовий сметанний пиріг витягуємо з чаші мультиварки, перевернувши її догори дном, отже, і пиріг буде перевернуто. Особливість приготування випічки в мультиварці така, що більшість бісквітів і пирогів зверху підрум’янюються менше, ніж знизу. Тому подавати пиріг краще дном догори – це найкраща його сторона. За бажанням прикрашаємо випічку цукровою пудрою.
Ріжемо на порції і подаємо до чаю або кави.
Простий і смачний пиріг на сметані готовий!
Смачного!