Базове дріжджове тісто — унікальна основа для пекарських експериментів. З нього гарні багети, плетінки, батони нарізні, хлібні «цеглини» та інші вироби. Сьогодні пропонуємо рецепт листкових булочок, головним секретом яких є оригінальна формування. У нашому прикладі м’якуш виходить мелкопористым, з нейтральним смаком, а оболонка тонкою, щільною і ламкою. Наведена нижче дозування розрахована для 10-12 булочок.
Інгредієнти для приготування дріжджових листкових булочок:
- борошно пшеничне – 250 г
- вода – 175 мл
- дріжджі сухі – 5 г
- цукор – 5 г
- сіль – 5 г
- мак, кунжут, насіння льону (для посипки) – по 1-2 ч. л.
Рецепт приготування листкових булочок з дріжджового тіста:
Просіваємо борошно пшеничне, з’єднуємо разом з іншими сухими компонентами: гранулами дріжджів, сіллю, цукровим піском. Завантажуємо в ємність хлібопічки і, вливши теплу воду, встановлюємо режим замісу тіста. Приблизно через годину м’який, ніжний, ще «дихаючий» колобок виймаємо. Якщо серед кухонного начиння не знайдеться хлібопічки, запасаємося терпінням і замішуємо дріжджове тісто для булочок вручну.
Даємо тісту підійти близько півгодини.
Приступаємо до формування наших листкових диво-булочок. Спочатку трохи припыленной борошном поверхні розкачуємо не занадто тонкий пласт — витягаємо корж до товщини не менш 5 мм
На «полотні» вирізаємо однакові круги — використовуємо стакан/шаблон діаметром 6-7 див. Зручно край склянки вмочити в борошно.
Змащуємо міні-коржі звичайною водою і складаємо по чотири штуки пірамідкою. Залишаємо отримані листкові дріжджові булочки для чергової вистоювання на 30 хвилин в теплі.
Скроплюємо водою верхівки, частина заготовок посипаємо лляними насінням, частина — білим кунжутом з маковими зернами.
Випікаємо дріжджові булочки в розпеченій духовці при температурі 190 градусів близько 20-25 хвилин.
Пишні булочки подаємо до солодкого чаю, перших страв, або на свій розсуд.
Смачного!