500 рецептів
Випічка

Листкові булочки з дріжджового тіста – Покроковий рецепт з фото

by admin 18 Серпня, 2017 No Comments

Базове дріжджове тісто — унікальна основа для пекарських експериментів. З нього гарні багети, плетінки, батони нарізні, хлібні «цеглини» та інші вироби. Сьогодні пропонуємо рецепт листкових булочок, головним секретом яких є оригінальна формування. У нашому прикладі м’якуш виходить мелкопористым, з нейтральним смаком, а оболонка тонкою, щільною і ламкою. Наведена нижче дозування розрахована для 10-12 булочок.

Інгредієнти для приготування дріжджових листкових булочок:

  • борошно пшеничне – 250 г
  • вода – 175 мл
  • дріжджі сухі – 5 г
  • цукор – 5 г
  • сіль – 5 г
  • мак, кунжут, насіння льону (для посипки) – по 1-2 ч. л.

листкові булочки з дріжджового тіста - інгредієнти

Рецепт приготування листкових булочок з дріжджового тіста:

Просіваємо борошно пшеничне, з’єднуємо разом з іншими сухими компонентами: гранулами дріжджів, сіллю, цукровим піском. Завантажуємо в ємність хлібопічки і, вливши теплу воду, встановлюємо режим замісу тіста. Приблизно через годину м’який, ніжний, ще «дихаючий» колобок виймаємо. Якщо серед кухонного начиння не знайдеться хлібопічки, запасаємося терпінням і замішуємо дріжджове тісто для булочок вручну.

тісто в хлібопічці

Даємо тісту підійти близько півгодини.

дріжджове тісто

Приступаємо до формування наших листкових диво-булочок. Спочатку трохи припыленной борошном поверхні розкачуємо не занадто тонкий пласт — витягаємо корж до товщини не менш 5 мм

розкатане тісто

На «полотні» вирізаємо однакові круги — використовуємо стакан/шаблон діаметром 6-7 див. Зручно край склянки вмочити в борошно.

гуртки з тіста

Змащуємо міні-коржі звичайною водою і складаємо по чотири штуки пірамідкою. Залишаємо отримані листкові дріжджові булочки для чергової вистоювання на 30 хвилин в теплі.

листкові булочки

Скроплюємо водою верхівки, частина заготовок посипаємо лляними насінням, частина — білим кунжутом з маковими зернами.

листкові дріжджові булочки

Випікаємо дріжджові булочки в розпеченій духовці при температурі 190 градусів близько 20-25 хвилин.

листкові булочки з дріжджового тіста

Пишні булочки подаємо до солодкого чаю, перших страв, або на свій розсуд.

листкові булочки з дріжджового тіста

Смачного!

Інші рецепти:

Трикутники з маком - Покроковий рецепт з фото

Кекс на вершках - Покроковий рецепт з фото

Щербет з арахісом - рецепт в домашніх умовах

Чуррос (іспанські заварні палички) - Покроковий рецепт з фото

Кекс «Столичний» з родзинками - Покроковий рецепт з фото

Шоколадний пиріг на кефірі (без борошна) - Покроковий рецепт з фото

  • Previous Пастрома з індички – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Рецепт маринованої цвітної капусти швидкого приготування8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли