Без всіляких маринадів і солінь складно уявити не тільки звичайний обід у сімейному колі, але і будь-святкове застілля. Наскільки б різноманітними страви на столі не були, але без маринованих огірків/помідорів або солоних грибів, він буде неповним. Тому сьогодні наш сайт хоче поділитися з вами рецептом дуже смачної закуски, а саме представляємо вашій увазі рецепт маринованої цвітної капусти швидкого приготування. У цієї закуски є багато плюсів…
По-перше, весь активний процес приготування відбувається дуже швидко і займе хвилин 20 і те, більшу кількість часу піде на підготовку самої капусти. По-друге, цвітну капусту не потрібно відварювати і завдяки цьому в готовому вигляді вона виходить неймовірно хрусткою. І, по-третє, таку мариновану цвітну капусту з морквою можна подавати до столу вже через 6 годин після приготування. Ну що, давайте приготуємо?
Для рецепта маринованої цвітної капусти швидкого приготування буде потрібно:
- цвітна капуста – 700 г (в очищеному вигляді)
- морква – 2 шт. (середнього розміру)
- часник – 3-4 зубчики
Для маринаду:
- вода – 800 г
- сіль – 1,5 ст. л.
- цукор – 150 г
- оцет (яблучний 6%) – 130-150 г
- рослинна олія – 50 г
- лавровий лист – 2 шт.
- коріандр – ½ ч. л.
- перець горошком (гострий і запашний) – ½ ч. л.
- гірчиця – ½ ч. л.
- гвоздика – 2 бутона
- перець чилі (сушений) – ½ Ч. л.
Рецепт маринованої цвітної капусти швидкого приготування з фото:
Підготуємо овочі. До речі, щоб наша закуска вийшла не тільки смачною, але ще і красивою вибираємо саму свіжу цвітну капусту, вона повинна бути твердою, «бадьорою» і без темних плям на поверхні.
Зриваємо з капусти розбираємо на листя і маленькі суцвіття, щільні корінці відрізаємо (до речі, ці корінці не викидаємо, а додаємо їх в суп або овочеве рагу, вийде дуже смачно).
Суцвіття цвітної капусти перекладаємо в сито або у велику миску і ретельно вимиваємо, намагаємося позбутися від всіляких забруднень і комах.
Моркву очищаємо і натираємо на тертці для приготування корейської моркви або нарізаємо тонкою довгою соломкою.
Зубчики часнику також очищаємо і нарізаємо пластинками. До речі, якщо у вас в родині часник люблять, то його кількість в рецепті маринованої цвітної капусти швидкого приготування можна сміливо збільшити.
У мисці змішуємо разом моркву, капусту і часник. Відставляємо в сторону.
А тепер займемося маринадом для швидкого приготування маринованої цвітної капусти. У каструльці змішуємо воду, цукор, сіль, оцет, рослинне масло і всі спеції. До речі, кількість спецій підбирайте на свій смак.
Переміщаємося з каструлькою до плити, ставимо її на вогонь і, помішуючи, доводимо маринад до кипіння. Як тільки маринад закипить, знімаємо пробу і, якщо потрібно, доводимо його до потрібного смаку.
Знімаємо маринад з плити і, не даючи йому охолонути, заливаємо їм цвітну капусту з морквою. Всі овочі повинні бути покриті маринадом.
Накриваємо миску харчовою плівкою або звичайною кришкою відповідного розміру і в такому вигляді залишаємо овочі в маринаді при кімнатній температурі до повного охолодження. Як тільки вони охолонуть, відправляємо цвітну капусту з морквою в холодильник на 4-6 годин. До речі, для зручності зберігання, перед тим як відправляти капусту в холодильник, її можна перекласти в чисту суху банку.
Ну от і все!
Наша хрустка і дуже смачна цвітна капуста маринована швидкого приготування готова і її можна подавати.
Смачного!