Незважаючи на те, що полиці в магазинах наповнені великим вибором різноманітної локшини, яєчна локшина домашня завжди залишається поза конкуренцією. Адже локшина, приготовлена своїми руками, має особливий ніжний смак та яскравий колір, завдяки чому вона ідеально підходить для приготування супів, ну і звичайно ж в якості гарніру вона також хороша. Процес приготування такої локшини трохи трудомісткий, але її смак варто всіх витрачених сил.
Інгредієнти для приготування домашньої яєчної локшини:
- борошно пшеничне – 220-240 г
- яйця курячі – 2 шт.
- рослинне масло – 1 ст. л. (за бажанням)
- сіль – 0,5 ч. л. (за бажанням)
Рецепт приготування домашньої яєчної локшини:
Щоб приготувати домашню локшину, потрібно замісити досить круте тісто. Тому, щоб трохи полегшити цей процес можна скористатися кухонним комбайном.
Отже, в чашу комбайна встановіть насадку пластиковий ніж (якщо раптом такого немає, тоді візьміть металевий, в даному випадку це не так важливо). Пересипте в чашу просіяне борошно і додайте сіль.
Вбийте цілих два курячих яйця і влийте столову ложку рослинної олії.
Увімкніть комбайн і перемішайте вміст. На виході повинна вийти велика волога крихта. Якщо раптом яйця були дуже маленькі, і тісто вийшло дуже сухе, тоді можете додати зовсім небагато води, буквально столову ложку.
Отриману крихту викладіть на робочий стіл, зберіть її в цілісний грудку. Помісіть тісто 1-2 хвилини, накрийте його рушником і залиште на 10 хвилин для «відпочинку».
Після відпочинку дуже ретельно вимісіть тісто. Місіть його протягом 7-10 хвилин, воно повинно стати гладким і однорідним, але при всьому цьому яєчне тісто для локшини повинно бути достатньо щільним, тому під час вимішування стіл припыляйте борошном.
Готовий колобок тесту загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 1-2 години. За цей час тісто відпочине і з ним буде значно легше працювати.
Після відпочинку дістаньте тісто з холодильника і розділіть на 2 частини.
Одну частину загорніть назад в плівку і відкладіть в сторону. Другу частину яєчного тіста викладіть на присипану борошном дошку і дуже тонко розкачайте (товщина має бути 1 мм).
Розкатаний пласт розріжте на смужки шириною близько 4-5 див.
Присипте смужки борошном і складіть їх стопкою один на одного.
Наріжте локшину товщиною в кілька міліметрів або будь-який інший товщиною, тільки врахуйте, що під час варіння локшина трохи збільшиться в розмірах. Нарізану локшину злегка присипайте борошном, щоб вона не злипалися.
Можете її відразу ж відварити, а, якщо збираєтеся зберігати, тоді просушіть локшину при кімнатній температурі протягом декількох годин або більше (залежно від вологості в приміщенні) до ламкого стану. Просушену локшину спершу викладіть на сито і гарненько потрусить, щоб позбутися залишків борошна, а після перекладіть в полотняний мішечок або в будь-яку ємність з кришкою.
до Речі, це тісто дуже універсально і, за бажанням, з нього ви можете сформувати пасту будь-якого іншого виду.
Також, якщо ви любите лазанью і каннеллоні, то це тісто чудово підходить для приготування цих страв.
Ось і все – домашня яєчна локшина готова!
Смачного!