На ваш кулінарний суд справжніх гурманів ми виносимо класичний рецепт італійської кухні – соус Песто. Як і переважна більшість самих різноманітних страв, цей соус має масу варіацій, але в класичному виконанні повинно бути чотири компонента. Мова йде про ароматних листочках базиліка, кедрових горіхах, сир «Пармезан» і оливковій олії високої якості. Кожен з цих інгредієнтів з перемінним успіхом кулінари намагалися замінювати. Ми ж не зважилися відхилитися від справжніх канонів і пропонуємо приготувати справжній соус Песто в домашніх умовах. Для вашої зручності рецепт представлений покроково з фото, що робить його зрозумілим і наочним.
Щоб приготувати соус песто в домашніх умовах буде потрібно:
- сир Пармезан – 70 г
- оливкова олія (рекомендується брати рафінована) – 100 мл
- базилік свіжий – 50 г
- кедрові горішки очищені – 70 г
- часник – 2 зубчики
- сіль – 1/3 ч. ложки
Соус песто – рецепт в домашніх умовах покроково з фото:
Підготуємо продукти. Свіжий базилік ретельно промиємо під струменем холодної води. Часникові часточки звільнимо від лушпиння. В рецептурі ми настійно рекомендуємо використовувати рафінована оливкова олія, так як смак його досить нейтральний. Використання неочищеного продукту може дуже помітно перебити смак базиліка і часнику.
Кедрові горішки трохи підсушити на розпеченій сковороді до легкого золотистого відтінку. Дочекаємося їх повного остигання.
В ємність стаціонарного блендера заллємо оливкова олія. Туди ж викладемо листочки базиліка.
Слідом засиплемо підсушені кедрові горіхи. Включимо кухонне пристрій.
Через дві хвилини перед нами однорідна олійно-горіхова суміш.
Пармезан ми натремо на дрібній тертці.
Засиплемо його до горіхової суміші. Очищені зубчики часнику додамо слідом. Посолимо. Ще раз включимо блендер. Цього разу однієї хвилини буде достатньо.
Соус Песто остаточно готовий. Викладемо його в соусник.
Подамо до улюбленої страви і насолодитись надзвичайно вишуканим смаком.
Ось так легко і просто можна приготувати соус песто в домашніх умовах.
Смачного!