Щоб порадувати свою сім’ю взимку фаршированим перцем, можна заморозити в морозилці, а можна закрити в банках. Все, що нам потрібно для заготівлі перцю для фарширування, – це сам солодкий болгарський перець, сіль, оцет, цукор. Можна додати в маринад горошини запашного перцю, але можна обійтися і без них. Для консервування вибираємо м’ясисті, пружні плоди. Зробити таку заготовку на зиму дуже просто і досить швидко, весь процес детально описано у нашому покроковий рецепт з фото.
Щоб приготувати перець для фарширування на зиму знадобиться:
- перець солодкий середньої величини – 13-14 шт.
- вода – 1,5 л
- цукор – 6 ст. л. (без верху)
- сіль – 4 ст. л. (без верху)
- оцет 9% – 4 ст. л.
Примітка: вказана кількість інгредієнтів розрахована на 1 трилітрову банку.
Перець для фарширування на зиму без стерилізації – рецепт з фото:
Підбираємо різнобарвний перець одного розміру.
Вимиваємо перець, видаляємо плодоніжки з насінниками. Для цього невеликим гострим ножем робимо круговий надріз навколо плодоніжки. Далі, прокручуючи отриману кришечку, злегка вдавлюємо всередину перцю, а потім виймаємо її разом з семенником. Вирізаємо у перцю виступають внутрішні перегородки, вытрушиваем насіння. Вимиваємо всередині.
Ставимо на вогонь каструлю або широку миску з водою. Даємо воді закипіти, кидаємо у воду очищений від насіння перець.
Бланшируем перець в киплячій воді 5 хвилин.
Стерилізуємо банку для заготівлі на зиму звичним для вас способом. Дістаємо перець з киплячої води, даємо йому трохи охолонути, а потім укладаємо перці в банку. Укладаємо щільно, але не утрамбовуємо, щоб не пом’яти. Причому викладаємо перець так, щоб вирізаний отвір угорі. Так, при заливці маринад вільно потрапить всередину перцю, не створюючи пустот.
Тепер готуємо маринад. Відміряємо потрібну кількість води, додаємо сіль і цукор, кип’ятити 3 хвилини.
В банку з перцем вливаємо оцет, а потім обережно наливаємо киплячий маринад. Якщо маринаду не вистачило, додаємо окріп. Герметично укупориваем стерилізовану банку кришкою. Перевертаємо на горлечко.
Закутуємо банку теплою ковдрою або пледом до повного охолодження.
На цьому перець для фарширування на зиму готовий!
Смачного!