500 рецептів
Різне

Перець для фарширування на зиму без стерилізації – рецепт з фото

by admin 11 Серпня, 2017 No Comments

Щоб порадувати свою сім’ю взимку фаршированим перцем, можна заморозити в морозилці, а можна закрити в банках. Все, що нам потрібно для заготівлі перцю для фарширування, – це сам солодкий болгарський перець, сіль, оцет, цукор. Можна додати в маринад горошини запашного перцю, але можна обійтися і без них. Для консервування вибираємо м’ясисті, пружні плоди. Зробити таку заготовку на зиму дуже просто і досить швидко, весь процес детально описано у нашому покроковий рецепт з фото.

Щоб приготувати перець для фарширування на зиму знадобиться:

  • перець солодкий середньої величини – 13-14 шт.
  • вода – 1,5 л
  • цукор – 6 ст. л. (без верху)
  • сіль – 4 ст. л. (без верху)
  • оцет 9% – 4 ст. л.

інгредієнти

Примітка: вказана кількість інгредієнтів розрахована на 1 трилітрову банку.

Перець для фарширування на зиму без стерилізації – рецепт з фото:

Підбираємо різнобарвний перець одного розміру.

солодкий перець

Вимиваємо перець, видаляємо плодоніжки з насінниками. Для цього невеликим гострим ножем робимо круговий надріз навколо плодоніжки. Далі, прокручуючи отриману кришечку, злегка вдавлюємо всередину перцю, а потім виймаємо її разом з семенником. Вирізаємо у перцю виступають внутрішні перегородки, вытрушиваем насіння. Вимиваємо всередині.

перець для фарширування на зиму

Ставимо на вогонь каструлю або широку миску з водою. Даємо воді закипіти, кидаємо у воду очищений від насіння перець.

відварити

Бланшируем перець в киплячій воді 5 хвилин.

бланшований перець

Стерилізуємо банку для заготівлі на зиму звичним для вас способом. Дістаємо перець з киплячої води, даємо йому трохи охолонути, а потім укладаємо перці в банку. Укладаємо щільно, але не утрамбовуємо, щоб не пом’яти. Причому викладаємо перець так, щоб вирізаний отвір угорі. Так, при заливці маринад вільно потрапить всередину перцю, не створюючи пустот.

перець для фарширування на зиму рецепт з фото

Тепер готуємо маринад. Відміряємо потрібну кількість води, додаємо сіль і цукор, кип’ятити 3 хвилини.

сіль цукор оцет

В банку з перцем вливаємо оцет, а потім обережно наливаємо киплячий маринад. Якщо маринаду не вистачило, додаємо окріп. Герметично укупориваем стерилізовану банку кришкою. Перевертаємо на горлечко.

перець для фарширування на зиму без стерилізації

Закутуємо банку теплою ковдрою або пледом до повного охолодження.

перець для фарширування на зиму рецепт з фото

На цьому перець для фарширування на зиму готовий!

перець для фарширування на зиму без стерилізації

Смачного!

Інші рецепти:

Як зробити нугу в домашніх умовах? - Рецепт з фото

Печериці фаршировані фаршем в духовці - рецепт з фото

Рецепт маринованої цвітної капусти швидкого приготування

М'ятний лікер рецепт в домашніх умовах

  • Previous Персикове варення часточками – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Печива Орео – рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Закуски
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • Напої
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Страви з курки