Для всіх любителів грибів ми пропонуємо сьогодні нафарширувати капелюшки великих печериць і запекти їх під сиром в духовці. Взагалі, фаршировані печериці – це просто ідеальне закусочне блюдо. Найчастіше його готують, звичайно ж, для святкового столу, так як воно виглядає дуже ефектно, але можна запекти печериці і для сімейної вечері. Тим більше, що рецепт їх приготування дуже простий і не вимагає багато часу. Печериці фаршировані фаршем, запечені в духовці, виходять неймовірно соковитими і смачними, тому з тарілки відлітають блискавично. Спробуйте, і це закусочне блюдо стане вашим улюбленим.
Щоб приготувати печериці фаршировані фаршем буде потрібно:
- гриби печериці великі – 8-10 шт.
- фарш курячий – 120-140 г
- сир – 100 г
- цибулина – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- майонез – 2-3 ч. л.
- суміш пряних трав, суміш перців – за смаком
- сіль
Печериці фаршировані фаршем в духовці – рецепт з фото:
Починаємо процес приготування з підготовки печериць. Гриби беремо свіжі, без пошкоджень і бажано великі, тоді грибна закуска вийде максимально соковитою. Так і начиняти великі капелюшки набагато зручніше. Печериці миємо, обсушуємо і, акуратно підрізаючи гострим ножем, відокремлюємо від капелюшка грибну ніжку. Потім беремо чайну ложечку і ретельно выскребаем коричневі перетинки. Ніжки залишаємо для начинки, а віддалені перетинки, якщо вони занадто темні, краще викинути.
Грибні ніжки і очищений від лушпиння цибулю подрібнюємо невеликим кубиком.
І відправляємо на сковороду для обсмажування. Печемо до рум’яного кольору. Не солимо.
Поки грибна начинка проходить обжарку, тремо сир.
в чашці З’єднуємо грибну зажарку, курячий фарш і половину тертого сиру. Додаємо роздавлений часник, майонез, суміш пряних трав, можна взяти свіжу зелень, заправляємо сумішшю перців і підсолюємо начинку за смаком. Перемішуємо ложкою.
Грибні капелюшки злегка присипаємо всередині сіллю, даємо полежати пару хвилин і наповнюємо начинкою по краю.
Викладаємо печериці фаршировані фаршем, на деко, який, щоб уникнути підгоряння грибного соку, застеляємо пекарським пергаментом. Запікаємо печериці з фаршем в духовці 10-15 хвилин при 180 градусах, потім присипаємо тертим сиром і тримаємо в духовій шафі ще стільки ж. Сирні «шапочки» повинні розплавитися і апетитно підрум’янитися.
Готовим грибів даємо трохи охолонути і переносимо з дека на блюдо. Для красивої подачі викладаємо печериці з фаршем, запечені в духовці, на салатну зелень. У такому оформленні закуска буде виглядати дуже ефектно.
Смачного!