Панкейкі – це чудовий варіант сніданку. Вони ситні, смачні, м’які і головне – готуються неймовірно просто і з тих продуктів, які можна знайти практично в будь-якому холодильнику. Сьогодні ми пропонуємо вам фото рецепт шоколадних панкейків, які володіють насиченим смаком і ароматом. До речі, в тому випадку, якщо у вас в запасах не знайшлося шоколаду, то його можна замінити на какао-порошок (близько 1-2 ст. л., в залежності від бажаної насиченості смаку), який варто з’єднати з борошном. Отже, давайте приготуємо!
Щоб приготувати шоколадні панкейкі, візьмемо наступні інгредієнти:
- молоко – 200-240 мл
- цукор – 40 г (або за смаком
- яйце – 1 шт.
- борошно – 150 г
- шоколад (чорний) – 50 г
- масло – 25 г
- розпушувач – 1 ч. л.
- ванільний цукор – 1 ч. л.
Шоколадні панкейкі на молоці – рецепт з фото покроково:
Спершу розтопимо шоколад. Для цього розламуємо його на шматочки подрібніше і в одній ємності з’єднуємо з вершковим маслом.
Відправляємо отриману суміш в мікрохвильовку на 30-60 секунд (за цей час суміш краще 1-2 рази перемішати, щоб шоколад не перегрівся). Як тільки суміш придбала однорідність, відставляємо її в сторону і даємо охолонути.
А поки глазур остигає, розбиваємо в глибоку чашу для збивання яйце і висипаємо до нього 2 види цукру (звичайний і ванільний).
Ручним віночком або міксером злегка збиваємо компоненти до отримання легкої піни.
Додаємо остигнула шоколадну глазур.
І гарненько розмішуємо суміш.
Вливаємо молоко і знову перемішуємо. До речі, для початку краще влити 200 мл молока, а решту додати у тісто в кінці, якщо буде потрібно.
В борошно вмішуємо розпушувач і в просіяному вигляді додаємо її в чашу з тестом.
Перемішуємо. Тісто на шоколадні панкейкі повинно вийти густіше, ніж на звичайні млинці, але не настільки густе, як на оладки.
Приступаємо до смаження. На плиту ставимо розігріватися сковороду з товстим дном (цей момент не принципове, але так панкейкі будуть рівномірніше прожариваться), як тільки це станеться, виливаємо по центру пару ложок шоколадного тіста. Як тільки зверху панкейка почнуть з’являтися бульбашки, перевертаємо його на іншу сторону.
І дожариваємо його до повної готовності. Смажимо таким чином млинці з усього тесту.
Ну от і все! Шоколадні панкейкі на молоці готові.
Подаємо їх теплими з соусами, сметаною, вершками, кленовим сиропом або медом.
Смачного!