500 рецептів
Випічка

Шоколадні панкейкі – рецепт з фото покроково

by admin 13 Вересня, 2017 No Comments

Панкейкі – це чудовий варіант сніданку. Вони ситні, смачні, м’які і головне – готуються неймовірно просто і з тих продуктів, які можна знайти практично в будь-якому холодильнику. Сьогодні ми пропонуємо вам фото рецепт шоколадних панкейків, які володіють насиченим смаком і ароматом. До речі, в тому випадку, якщо у вас в запасах не знайшлося шоколаду, то його можна замінити на какао-порошок (близько 1-2 ст. л., в залежності від бажаної насиченості смаку), який варто з’єднати з борошном. Отже, давайте приготуємо!

Щоб приготувати шоколадні панкейкі, візьмемо наступні інгредієнти:

  • молоко – 200-240 мл
  • цукор – 40 г (або за смаком
  • яйце – 1 шт.
  • борошно – 150 г
  • шоколад (чорний) – 50 г
  • масло – 25 г
  • розпушувач – 1 ч. л.
  • ванільний цукор – 1 ч. л.

інгредієнти

Шоколадні панкейкі на молоці – рецепт з фото покроково:

Спершу розтопимо шоколад. Для цього розламуємо його на шматочки подрібніше і в одній ємності з’єднуємо з вершковим маслом.

шоколад і масло

Відправляємо отриману суміш в мікрохвильовку на 30-60 секунд (за цей час суміш краще 1-2 рази перемішати, щоб шоколад не перегрівся). Як тільки суміш придбала однорідність, відставляємо її в сторону і даємо охолонути.

розтоплений шоколад

А поки глазур остигає, розбиваємо в глибоку чашу для збивання яйце і висипаємо до нього 2 види цукру (звичайний і ванільний).

яйце і цукор

Ручним віночком або міксером злегка збиваємо компоненти до отримання легкої піни.

збите яйце

Додаємо остигнула шоколадну глазур.

шоколадна глазур

І гарненько розмішуємо суміш.

розмішати

Вливаємо молоко і знову перемішуємо. До речі, для початку краще влити 200 мл молока, а решту додати у тісто в кінці, якщо буде потрібно.

молоко

В борошно вмішуємо розпушувач і в просіяному вигляді додаємо її в чашу з тестом.

борошно

Перемішуємо. Тісто на шоколадні панкейкі повинно вийти густіше, ніж на звичайні млинці, але не настільки густе, як на оладки.

тісто на шоколадні панкейкі

Приступаємо до смаження. На плиту ставимо розігріватися сковороду з товстим дном (цей момент не принципове, але так панкейкі будуть рівномірніше прожариваться), як тільки це станеться, виливаємо по центру пару ложок шоколадного тіста. Як тільки зверху панкейка почнуть з’являтися бульбашки, перевертаємо його на іншу сторону.

шоколадні панкейкі на молоці

І дожариваємо його до повної готовності. Смажимо таким чином млинці з усього тесту.

шоколадні панкейкі рецепт з фото

Ну от і все! Шоколадні панкейкі на молоці готові.

шоколадні панкейкі на молоці рецепт з фото покроково

Подаємо їх теплими з соусами, сметаною, вершками, кленовим сиропом або медом.

шоколадні панкейкі рецепт з фото покроково

Смачного!

Інші рецепти:

Сирний штоллен - Покроковий рецепт з фото

Арахісовий торт «Корівка» - Покроковий рецепт з фото

Ламингтоны (австралійські тістечка) - Покроковий рецепт з фото

Торт «Панчо» - Покроковий рецепт з фото

Просте пісочне печиво на швидку руку - Покроковий рецепт з фото

Шоколадний чізкейк – рецепт з фото покроково

  • Previous Солоні огірки з гірчицею холодним способом – Покроковий рецепт з фото8 років ago
  • Next Печериці фаршировані фаршем в духовці – рецепт з фото8 років ago

Категорії

  • Випічка
  • Десерти
  • Другі страви
  • Заготовки на зиму
  • Закуски
  • Здоров'я
  • Консервація
  • Кухонне приладдя
  • М'ясні рецепти
  • М’ясні рецепти
  • Напої
  • Облаштування кухні
  • Перші страви
  • Популярні рецепти салатів
  • Рецепти з морепродуктів
  • Рецепти з овочів
  • Рецепти здоров'я
  • Рецепти читачів
  • Різне
  • Салати
  • Складні рецепти
  • Соуси
  • Страви з курки
  • Суші та роли