В літню спеку, коли особливо возитися на кухні не хочеться, але від чого-небудь солоденького ніхто не відмовиться, пропонуємо приготувати легкі, хрусткі і дуже домашні міні-галети з вишнею. Такі галети дуже легко взяти з собою в дорогу як смачної перекуски, адже для кожного їдця буде своя порція пирога. Але, за бажанням, щоб трохи заощадити час, замість чотирьох невеликих галет, ви можете зробити одну галету значних розмірів, що незалежно від розмірів вийде також дуже смачною. До речі, якщо ви раптом не любите вишню або її немає під рукою, то таку галету можна приготувати з будь-якою іншою ягодою або улюбленими фруктами.
Інгредієнти для приготування галет з вишнею (на 4 шт.):
Для тіста:
- борошно пшеничне – 250 г
- масло – 150 г
- цукрова пудра – 2 ст. л.
- сметана – 1-2 ст. л
- сіль – ¼ ч. л.
- яєчний жовток – 1 шт.
- яйце – 1 шт. (для змащування)
- цукор – 1 ст. л. (за бажанням, для обсипання)
Для начинки:
- вишня – 400-500 г
- цукор – 3 ст. л. (або за смаком)
- крохмаль – 2 ст. л.
- кориця – 1 ч. л. (за бажанням)
Рецепт приготування галет з вишнею:
Замісіть пісочне тісто. Для зручності радимо скористатися кухонним комбайном з насадкою «металевий ніж», але, за бажанням, весь процес замісу тесту ви можете виконати вручну. Але тільки намагайтеся діяти якомога швидше, щоб масло не почало танути від тепла рук, інакше тісто «затягнеться» (борошно почне виділяти клейковину) і в готовому вигляді галети вийдуть твердими.
Отже, з’єднайте в чаші борошно, цукрову пудру і сіль. Ретельно перемішайте.
Вершкове масло наріжте кубиками і додайте в чашу до сухих інгредієнтів. В імпульсному режимі розітріть масло з борошняною сумішшю до отримання крихти.
Додайте яєчний жовток і столову ложку сметани.
Перемішуйте тісто до тих пір, поки воно не почне збиратися в грудку. Якщо раптом тісто виходить дуже розсипчастим, то додайте ще трохи сметани.
дістаньте Тісто з чаші, розімніть в коржик і загорніть в плівку або перекладіть в пакет. Відправте в холодильник мінімум на 1 годину.
Тим часом приготуйте начинку. Вишню очистіть від кісточок. Перекладіть її на сито і злегка відіжміть від зайвого соку.
Додайте до вишні корицю, цукор і крохмаль. До речі, за бажанням, кількість цукру можете сміливо збільшити або зменшити, залежно від вашого смаку і солодощі вишні.
Ретельно перемішайте. Начинка для галет готова!
Охолоджене тісто дістаньте з холодильника і розділіть його на чотири рівні частини.
Кожну частину тіста розкачайте в круглу (ідеального кола можете не домагатися) коржик з тіста товщиною близько 4 мм
На центр коржі, не доходячи до країв тесту близько 3 см, викладіть вишневу начинку.
Вільні краї тіста загорніть догори.
Таким чином, як показано на фото, сформуйте чотири галети з вишнею. Перекладіть їх на деко і за допомогою пензлика змастіть взболтанным курячим яйцем. А для того, щоб скоринка у галет вийшла ще більш хрусткою, за бажанням, присипте їх зверху невеликою кількістю цукру.
Випікайте галети з вишнею протягом 25-30 хвилин при 190 С. За цей час вони повинні з усіх боків покритися рум’яною скоринкою.
Міні галети з вишнею готові! Подавайте їх у теплому або повністю охолодженому вигляді.
За бажанням, перед подачею галети можете присипати цукровою пудрою.
Смачного!