Сьогодні пропонуємо своїм читачам поповнити запаси для перекусу черговою домашньою випічкою — невагомими бубликами з маком, до складу яких включено кефір. З «слухняного» тесту легко сформувати вироби іншій конфігурації, а мак замінити кунжутом, цукром з корицею і т. п.
Інгредієнти для приготування домашніх бубликів:
- борошно пшеничне – близько 180 г
- цукор (або цукрова пудра) – 50-70 г
- яйце куряче – 1 шт.
- масло – 60 г
- розпушувач – 5 г
- кефір – 40 мл
- мак – 30-40 г
Рецепт приготування бубликів на кефірі з маком:
Масло до самого замісу тримаємо в холодильнику — необхідний твердий продукт. Тим часом просіваємо пшеничне борошно, розпушувач, за бажанням додаємо дрібку солі. Дозування борошна в цьому рецепті варіюється.
Рубаємо великими шматками брусок холодного вершкового масла — перетираємо пальцями до разнокалиберной крихти, як для штрейзеля.
Відокремивши від білків, додаємо один жовток — продовжуємо перемішувати компоненти. Якщо до складу тесту не входить яєчний білок, текстура виходить розсипчастою, ніжною, а самі вироби не твердіють навіть на наступний день.
Додаємо цукровий пісок (можна замінити пудрою), вливаємо кефір будь-якої жирності і, підсипаючи при необхідності борошно, замішуємо м’яке, податливе, дуже пластичне бездріжджове тісто.
На присипаній борошном поверхні ділимо великий борошняний грудку на рівні частини.
Скачуємо довгасті заготовки довжиною приблизно 7-10 см і щільно скріплюємо кінці — формуємо бублики, які змащуємо залишилися яєчним білком, потім мокрою стороною занурюємо у макові зерна. Частина бубликів посипаємо цукровим піском.
Дотримуємося дистанцію і розкладаємо вироби на пергаменті.
Випікаємо бублики на кефірі при температурі 180 градусів близько 25 хвилин до сухої, світло-коричневої оболонки. Духовку заздалегідь прогріваємо до максимуму.
Охолоджуємо і подаємо з бублики як з молочними, кисломолочними напоями, так і з гарячими чаєм, кавою, какао.
Смачного!