Хочете порадувати своїх рідних смачним домашнім шоколадним хлібом з курагою? Елементарно! Ось вам наш рецепт. Завантажте необхідні інгредієнти в хлібопічку, натисніть кнопку «Старт» і незабаром у вас на столі буде красуватися ось таке шоколадне диво, яке з великим задоволенням з’їсть вся сім’я!
Інгредієнти для приготування шоколадного хліба в хлібопічці:
- молоко – 300 мл
- борошно пшеничне – 400 г
- цукор – 100 г
- масло вершкове (розм’якшене) – 50 г
- какао-порошок – 3 ст. л.
- сухі швидкодіючі дріжджі – 1,5 ч. л.
- курага — 120 г
- сіль їдальня — 1 ч. л.
- цукрова пудра для посипання хліба (за бажанням)
Рецепт приготування шоколадного хліба в хлібопічці:
Молоко трохи підігріваємо, але не кип’ятимо і виливаємо в відерце хлібопічки.
Слідом за молоком викладаємо в відерце шматочки вершкового масла.
Після просіваємо через сито борошно пшеничне.
На борошно висипаємо цукор і какао-порошок.
Зверху на какао висипаємо сіль.
Потім додаємо сухі дріжджі швидкодіючі і відправляємо відерце в хлібопічку. Включаємо програму «Солодкий хліб, середня скоринка», натискаємо кнопку «Пуск».
За той час, поки йде перший заміс, підготуємо сухофрукти. Для цього курагу ретельно промиваємо і заливаємо окропом. Через 5 хвилин зливаємо воду, курагу обсушуємо і дрібно нарізаємо. Після звукового сигналу свідчить про закінчення першого замісу викладаємо в відерце підготовлену курагу.
Готовий шоколадний хліб дістаємо з хлібопічки і залишаємо його на час повністю охолонути.
При бажанні остиглий хліб присипаємо цукровою пудрою.
Нарізаємо випічку на порційні шматочки і подаємо до столу.
Шоколадний хліб з курагою готовий!
Смачного!